Odalsportalen – Sanitetsdamene tar grep

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Etter 40 år som storstue skal Sanitetens hus i Mo få en velfortjent oppgradering.

  Sanitetshuset i Mo feirer 40 år neste år, men siden 1986 har det ikke blitt gjort store forandringer i verken møblement eller oppussing. Det har damene i Mo Sanitetsforening nå tenkt å gjøre noe med. 

  — Vi konkluderte med at hvis huset fortsatt skal brukes til de formålene det er tenkt må det gjøres noe, sier Nina Hansen i oppussingsgruppa. 

  På bakgrunn av møter med medlemmer i foreningen og innspill fra bygda ble et styrevedtak gjort. Og etter et ekstraordinært årsmøtet ble det bevilget penger til prosjektet.

  Håper å øke interessen

  Storsalen og peisestuen skal gjennomgå en forvandling. Nytt dansegulv skal legges og garderobene skal få en oppgradering. Lokale snekkere og entreprenører skal i sving og noe av arbeidet er også lagt til dugnad. 

  Huset har tidligere vært uten både internett og elektronisk utstyr. For at det skal bli attraktivt og brukervennlig ovenfor lag og foreninger vil dette komme på plass så fort som mulig.

  — Dette er en høyst fortjent oppussing og oppgradering. Målet er å øke interessen for å leie huset og for at lokalene skal bli innbydende for en hver anledning; bryllup og konfirmasjon så vell som fest og selskaper sier leder i Mo Sanitetsforening Else Karin Søbakk. 

  — Vi håper nå at også næringslivet kjenner sin besøkelsestid, sier Olaug Dalen. 


  Dugnad i september

  Siste helgen i september er det dugnad på huset hvor hvem som helst kan melde sin interesse.

  — Vi har bruk for folk i alle kategorier som ønsker å hjelpe til med huset. Det er bare å ta kontakt, sier leder for oppussingsgruppa Hilde-Kristin Haugland. 

  — Sanitetsforeningen er et fint kvinnefellesskap med over 40 000 medlemmer på landsbasis, med formål om å fremme saker som angår barn, unge og kvinnehelse. Det er også et koselig fellesskap og et godt samhold. Og vi har bruk for både aktive og passive medlemmer, sier Søbakk som oppfordrer flere til å melde seg inn i foreningen. 


  Offisiell åpning med 40-års jubileum

  November 2016 skal huset stå klart. Til neste år er det også 40-års jubileum, noe som skal feires med offisiell åpning av huset, kaffe og kaker til alle Odølinger som vil komme og inspisere den nye storstua. 

  — Det er et optimistisk tidsperspektiv, men vi håper det går og gleder oss veldig til å vise frem huset når det står ferdig, sier Søbakk. 

  29. september stenges dørene før de åpnes igjen 1. november. 

  Bli medlem i Sanitetsforeningen

  PUSSES OPP: Sanitetens Hus i Mo pusses opp innvendig i høst. TAR TAK: Etter innspill fra bygda og medlemmer innad i foreningen har damene i Mo Sanitetsforening vedtatt og pusse opp huset. PUSSER OPP: Oppussingskomiteen i Mo Sanitetsforening er i gang med planleggingen; nå skal Sanitetshuset i Mo pusses opp! F.v.: Nina Hansen, Olaug Dalen, leder i Mo Sanitetsforening Else Karin Søbakk og leder i oppussingskomiteen Hilde Kristin Haugland. Fraværende; Vera Svennebybråten Nesset. ETTERLENGTET: Sammen med storsalen og garderobene skal også peisestua få en oppgradering.