Odalsportalen – 10-års jubileum på skogen

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  En «Sommarskvæll ved løbrua» er blitt et kult-arrangement. Til helgen er det jubileum.

  Foran låvebrua til Hans Ludvig og Marit Fredheim øves det på replikker og posisjoner i kveldssola på Trautskogen. Til helgen er det «Rotlaushælj» og kulturkveld, for tiende året. Og 10 år med Rotlaus skal markeres.

  I tradisjon tro er det amatørskuespillere som står på gressbakken. I år blir det premiere på det nyskrevne skuespillet «Arveprinsen.» Nå har to år gått siden vi ble kjente med blant annet omgangsskolelærer Jacobsen, tjenestepiken Marie og deres amorøse eventyr der bak låven. I år kommer svaret på hvem som er faren til det skjønne barnet som dukket opp når vi slapp tråden i fjor.   

  — Jeg lo rett ut når jeg leste manuset på senga. Hans Ludvig er god på å ta typene og gjøre de levende. Det er rett og slett stiggartig å få være med, sier Mette Skogbakken. Med seg av skuespillere har hun også Benny Nyborg, Ronald Andersen, Thor Nordhagen, Tosten Trøften, Per Olav Skjøen, Nita Ruud og Johnny Randen.

   

  Jubileumsplakat av Ivar Nordhagen

  Tidligere har arrangementet samlet opp mot 200 publikummere de foregående årene. Det som begynte som en liten samling av venner fra nord og sør, har sakte med sikkert vokst til noe større. I dag er kulturkvelden ved «Stuggua» i Tjerlivegen blitt et kult-arrangement hvor lokale artister og kunstnere får vise seg frem i enkle, men varme omgivelser. 

  I anledning årets 10-års jubileum er det også en spesialt-laget jubileumsplakat med motiv av Ivar Nordhagen og tekst fra visen Rotalushælj. 

  Blant musikalske og verbale krumspring blir det også maleriutstilling og salg av bøker. Det blir også en ny lansering av fjorårets «En liten raring» med nå etterfølgeren «En liten raring tell.»

  — Det er klart vi får noe gratis når graset er ferdig hengt, sulua flyr lavt og når knotten kommer. Da blir det en fin stemning som rammer inn alt sammen. Også tar vi et år om gangen. Men grådig moro er det, sier Hans Ludvig Fredheim.  

   

  «Sommarskvæll ved løbruar» kl. 19:00 lørdag 2. juli. Inngang 150,- inkl. servering. Ta med noe å sitte på. 

   

   

   

  Vertskap: Marit og Hans Ludvig. Foto: Gunnar Nygård – STIGGARTI: -Jeg lo rett ut når jeg leste manuset på senga. Det er rett og slett stiggartig å få være med, sier Mette Skogbakken. Her sammen medHans Ludvig Fredheim (t.v.) og Thor Nordhagen. PREMIERE: I år blir det premiere på det nyskrevne skuespillet «Arveprinsen» under «Rotlaushælja.» Stykket er skrevet av Hans Ludvig Fredheim.