Odalsportalen – Russefeiring under Morodalsfestivalen

  Annonse

  For første gang har festivalen i år en inkluderende russefeiring på programmet.

  Når russetiden ikke ble som sønnen Gard Jansen (19) hadde håpet, la mamma Karin Kristoffersen ute en melding på Facebook 17. mai. Gard følte seg litt på utsida av den vanlige russefeiringen.

  — Det stikker jo litt i mammahjertet, naturligvis. Han har spesielle behov, og jeg la ut en melding om det var noen som kunne bidra til en liten ekstra russefeiring – gjerne sammen med andre som av en eller annen grunn ikke blir inkludert i den ordentlige feiringa, sa Kristoffersen til Glåmdalen tidligere i mai. 

  Hun presiserer også at hun overhodet ikke er skuffet over, eller ergerlig på, de andre i russekullet. 

  Enorm respons

  — Vi hadde besøk av en russebuss hjemme, og Gard fikk komme inn og se. De var hyggelige mot ham. Jeg skjønner at det ikke er bare lett å inkludere Gard i feiringen på linje med ordinære avgangselever – med tanke på utageringen russefeiringen gjerne inneholder, forteller Kristoffersen videre.

  En av dem som reagerte på hjertesukket på Facebook var Kristin Bengtsson, som sitter i styret i Morodalsfestivalen. Hun kontaktet Kjell Grinden – en av to initiativtakerne til festivalen som fortsatt sitter i festivalstyret. Og i år har festivalen for første gang en inkluderende russefeiring på programmet

  LES MER: — Å kjøre med russebuss blir moro


  — Vi ble enige om å prøve å finne på noe, selv om programmet for festivalen egentlig var spikret for lengst. Nå bruker vi pausen i programmet til et russeopplegg –  og håper at mange kommer for å bidra til at russeprogrammet vårt blir en opplevelse for livet for dem som deltar, sa Grinden til Glåmdalen. 

  Nesten 39.000 mennesker har lest budskapet på Morodalsfesivalen sin facebook-side, og over 500 har trykt liker. Nå er russevan på plass med tilhørende musikkanlegg, og det blir selvfølgelig «rulling» for russen under festivalen. «Maskoten» for festivalen, Morodalstrollet, kommer også til å få en enorm russelue for å markere avgangselevenes inntreden i festivalen.

  LES OGSÅ: En uke igjen til Morodalsfestivalen