Odalsportalen – Fylkesleir med 4H på Ullern

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Ullern er klar for å ta i mot 350 barn og unge under 4H sin fylkesleir.

  — Vi er i god rute og aller under komiteer begynner å få kontroll, forteller leirsjef for 4H Hedmark sin fylkesleir på Ullern, Ine Jahnson. Siste helgen i juni inntar nemlig 340 barn og unge sammen med 70 voksenledere Ullern under 4H Hedmark sin årlige fylkesleir. I år skal de få se hvor flott det er i Odalen. 

  Rusken 4H er arrangører og på programmet for helgen står alt fra trekamp, natursti og 4H sin egen idrett; volleyball, til besøk på Siap og i klatreparken Stiggarti i Nord-Odal. Til sammen 23 forskjellige aktiviteter kan deltagerne velge mellom å fordype seg i under leieren. 

  — Vi er stolte av å kunne tilby et så stort og bredt tilbud av aktiviteter. Vi vil vise at Sør-Odal kan arrangere fylkesleir like godt som andre i Hedmark -om ikke bedre, sier Jahnson. 

  — Fantastisk å vise frem lokalsamfunnet

  Leirområdet er plassert midt i samlingspunktet for bygdas små og store innbyggere med Ullern barnehage, skole, samfunnshus og idrettsplass som arena. Med korte avstander på leirområdet, vil årets leir bli intim og koselig med mye aktivitet. Rusken har blant annet opparbeidet området rundt fotballbanen på Ullern for opp mot en million kroner for anledningen.   

  — Årets tema er «Sammen er vi sterke» noe vi synes kjennetegner bygdefolket her i Ullern godt. Arbeidet rundt leieren hadde ikke vært mulig uten hjelp fra lokale sponsorer og dugnadsarbeidere. Lokalmiljøet er på Ullern har vært helt enestående, alle har hjulpet til og det er fantastisk å kunne vise frem hva lokalsamfunnet her har fått til, sier Jahnson. 

  Samfunnsengasjerte unge

  Gjennom året fordyper medlemmene i 4H seg i et valgfritt prosjekt. Dette kan være alt fra mekking, natur og foto til noe de selv ønsker å fordype seg i. Det er også medlemmene selv som sitter i styret.

  — De velger selv hva de ønsker å lære noe om. Så leverer de til slutt en reflektert oppgave hvor de bl.a. må sette opp klare mål over hva de ønsker å få til og lage en budsjettplan å forholde seg til. Det ligge mye læring i det og medlemmene i 4H er samfunnsengasjerte unge mennesker,  forteller PR- og informasjonssjef i Rusken Cecilie Åslie.

  Henriette Skårer (16) er hovedmedlem i Rusken. Hun gleder seg stort til fylkesleiren kommer til Ullern.  

  — Jeg synes det er kjempe gøy. 4H er litt som en moderne speideren. Også møter man nye mennesker på leir og gamle kjente som man kanskje ikke omgås så mye utenom. Det er et veldig godt samhold, sier Skårer.

  STERKE: — Årets tema er «Sammen er vi sterke» noe vi synes kjennetegner bygdefolket her i Ullern godt, sier leirsjef Jahnson. LEIROMRÅDET: Leirområdet er plassert midt i samlingspunktet for bygdas små og store innbyggere med Ullern barnehage, skole, samfunnshus og idrettsplass som arena. FOLKSOMT: Siste helgen i juni inntar 340 barn og unge sammen med 70 voksenledere Ullern under 4H Hedmark sin årlige fylkesleir.