Odalsportalen – Robin klarte det

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Odølingen er igjen videre i Idol.

  – Det å ha gått videre enda en gang er helt sykt! Det er er en herlig følelse det å igjen få bekreftelse på at man kan synge, og jeg får en mulighet til å vise fram stemme min. Jeg var «happy» og hadde bare lyst til å skrike av glede, forteller Robin Radford (22) fra Sør-Odal.

  Fredag kveld fikk vi igjen se på TV2 at odølingen er et steg videre i Idol. Nå er 22-åringen blant nærmere 80 deltakere av totalt 2.000 søkere fra start.

  Kveldens audition ble spilt inn før jul i fjor, og i Nydalen studios i Oslo var det klart for dommerutvelgelse. I løpet av tre dager med hard øving og full konsentrasjon skulle 111 deltakere med gullbilletter bli til 80.

  – Det å bare være én av de er noe jeg kommer til å huske i lang, lang tid, sier han fornøyd.

  – Nervepirrende audtition

  Hver deltaker velger acapella-sang, og Radford var sikker i sin sak.

  – Valget mitt ble Cotton Field av Creedence Clearwater Revival siden dommer Ina Wroldsen sa på audition «I’m thinking country», slik at jeg følte at jeg måtte velge en låt innenfor den sjangeren. 

  10 og 10 går opp på scena og dommerne velger deretter ut hvem som skal synge. Radford ble én av dem.

  – Jeg trodde jeg hadde kontroll på nervene denne gangen, men de kom veldig brått da det var min tur. Men dommerne likte det, men jeg følte igjen at jeg kunne gjort det bedre. På slutten av dagen ble flere av oss ropt opp på scena. Jeg kjente nervene bygget seg opp mens vi sto der og venta, men så fikk vi dommen; Dere er alle videre!

  Dermed er det klart for nye Idol-runder på odølingen fremover i den niende sesongen av konkurransen.

  Forrige audition sang Robin låta av Robyn «Dancing on my own».