Odalsportalen – 95-årig sangedebutant

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Det ble et rørende møte hos Nord-Odal pensjonistforening torsdag ettermiddag.

  Glade toner strømmet ut av de doble bjørkekledde dørene til Bukkeneset torsdag ettermiddag. I anledning Nord-Odal pensjonistforening ditt månedlige møte viste Odalen og Storsjøen seg fra sin beste side, og det var rene midtsommerstemningen med luften full av svensk visesang.

  Og når Knut (95) tok mikrofonen, akkompagnert av Løten-musikantene i Henrik’S, var ikke et øye tørt. Den eldre herremannen sangdebuterte først som 93-åring, da ingen tidligere verken hadde spurt om han ville eller kunne synge. 

  Det ble et sterkt øyeblikk for flere da Knut leverte Evert Taube sine udødelige klassikere «Sov på min arm» og «Så skimrande var aldri havet.» Og stående applaus avrundet det hele.

  Ønsker seg flere medlemmer

  Nord-Odal pensjonistforening har i dag 125 medlemmer. Den siste torsdagen i hver måned møtes de til hyggelig lag, diskuterer et nytt emne og spiser kaker og kaffe over en trivelig prat før de inntar dansegulvet til levende musikk. 

  I fjor arrangerte foreninger bla. konsert med Anita Skorgan i Mo kirke. Over 300 tok da turen. 

  Leder for pensjonistforeningen, Ole Leiv Sandnes ønsker at flere eldre i Nord-Odal skal melde seg inn i foreningen. Og presiserer at de flere ganger tar opp emner og temaer som er svært interessante. 

  — Er det en ting som er sikkert i en pensjonistforening, så er det at det blir frafall. Derfor trenger vi alltid nye medlemmer. Vi jobber for de eldre, og flere av temaene og emnene vi tar opp er også av stor interesse. Det kan være alt fra hjelpemidler for eldre og arverett, til mer historiske emner som stedsnavn rundt i Odalen. Alle er velkomne hos oss, sier Sandnes. 


  Ønsker du å bli medlem av Nord-Odal pensjonistforening? Ta kontakt med Ole Leiv Sandnes på tlf.: 90011198

  Les mer om Nord-Odal pensjonistforening

  LIVSGLEDE: Når musikerne spilte opp var det flere som kastet seg ut på dansegulvet. SANGFUGL: Knut sang debuterte ikke før han var 93 år. Før da var det ingen som hadde spurt om han ville eller kunne synge. LEVENDE MUSIKK: Det var gruppa Henrik’S fra Løten som spilte opp til dans på Bukkeneset i går.