Odalsportalen – Bibliotekarenes påskekrim-tips

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Bibliotekarene gir deg deres krim-favoritter som du kan låne med deg før biblioteket stenger for påsken.

  Er du usikker på hvilken påskekrim du skal gå for i år? Vi har samlet bibliotekarene hos Nord-Odal bibliotek sine krim-favoritter så du skal få noe å velge i. Men husk å lån med deg bøkene du skal ha før 8. april. 

  Biblioteket holder nemlig påskestengt. Siste åpningsdag er lørdag 8. april kl. 11.00 – 14.00. Første åpningsdag etter påsken er tirsdag 18. april kl. 14.00 – 19.00. 


  BIBLIOTEKET ANBEFALER PÅSKEKRIM:

  Carl Hiaasen: «Et naturbarn»

  Løssluppen, humoristisk krim fra Floridas villmarker. Når det lett eksentriske persongalleriet slippes løs på hverandre kan alt skje. Du kødder ikke med en tidligere alligatorbryter! Krimforfatter som ikke sjenerer seg for å drive aldri så lite gjøn med nettopp krimsjangeren.

  P. D. James: «Det svarte tårnet»

  Nok en sak for vår helt; politiinspektør og poet Adam Dalgliesh. Død og grøssende mørk stemning i avsidesliggende engelsk landskap. Bunnsolid, klassisk engelsk krim fra en av sjangerens absolutte førstedamer.

  C. J. Sansom: «Mørk ild»

  Briljant historisk krim fra 1500-tallets England. Advokat Matthew Shardlake søker den tapte formelen for Den greske ilden gjennom Tudor-tidens dystre London. Ethvert feiltrinn betyr den sikre død. Samtidig renner tiden ut for en pike beskylt for mord. Kan han bevise hennes uskyld? Forfatteren har en doktorgrad i historie og er i tillegg jurist og advokat, så her har vi en som har greie på det han skriver om…

  Kerstin Ekman: «Hendelser ved vann»

  Kanskje den beste kriminalromanen som noensinne er skrevet? Psykologisk kriminalgåte om grufullt, uoppklart dobbeltdrap i et lite lokalsamfunn i Nord-Sverige preget av fortielse og dulgte konflikter. Intens stemning får leseren til å kaste nervøse blikk over skulderen. Forfatteren fikk vel fortjent Nordisk Råds litteraturpris for denne perlen av en bok.

  Donna Leon: «Den sterkestes rett»

  Venezias ubestikkelige mordetterforsker commissario Brunetti jobber i en by der ugjennomtrengelig byråkrati, frykt og korrupsjon når helt til topps i samfunnet. Er et tilsynelatende selvmord hva det gir seg ut for? Hvorfor vil selv ikke foreldrene til den døde samarbeide? Mørke og farlige krefter herjer nok en gang i den italienske samfunnseliten. Den italienskamerikanske forfatteren bor i Venezia og har stor kunnskap om byen og dens historie.

  Jørgen Brekke: «Drømmeløs»

  Førstebetjent Odd Singsaker ved Trondheim politikammer etterforsker drapet på en ung kvinne på Kuhaugen i samme by, samt en forsvinningssak han frykter har sammenheng med forbrytelsen. Det hele veves sammen med en historie fra syttenhundretallets Trondheim – og forbindelseslinjen går via en spinkel melodi fra en spilledåse…
  God, norsk krim med flere lag og fasetter, og en av flere med førstebetjent Singsaker i hovedrollen.

  Robert Galbraith: «Når gjøken galer»

  Britiske J.K. Rowling kan mer enn å skrive om Harry Potter og magiske vesener. Hun kan også skrive medrivende kriminallitteratur for voksne – under pseudonymet Robert Galbraith. Dette er hennes krimdebut, og den første av flere bøker om den ruskete privatetterforskeren Cormoran Strike og hans dyktige unge assistent Robin Ellacott.

  Yrsa Sigurdardottir: «De uønskede»

  Mørk og uhyggelig krim fra sagaøya Island, dyktig ført i pennen av særegen forfatter. Påstander om overgrep mot unge gutter på et islandsk guttehjem på 1970-tallet danner bakteppet for fortellingen, og veves inn i hovedpersonens eget liv. Uforklarlige hendelser og grøssende uhygge med umiskjennelig smak av Island.

  Herman Koch: «Middagen»

  Ikke egentlig en klassisk krimfortelling, men en glitrende psykologisk thriller av en roman. Den prisbelønnede nederlandske forfatteren beskriver tilsynelatende dagligdagse hendelser på en måte som får leseren til å kjempe med seg selv for ikke å bla om til neste side før gjeldende side er lest…

  Erling Greftegreff: «Trekkfuglene»

  Sterk krim fra en debutant. Wilhelm, Mia og den avdanka politihunden Satan ved Hønefoss politikammer kommer ut for en hensynsløs og brutal drapsmann. I løpet av en natt blir to eldre og enslige menn drept. Sporene går over store avstander, både geografisk og i tid. Dette leder til en klappjakt over flere kontinenter for å stoppe morderen. En grøssende pageturner, ispedd en lun humor.

  KRIM-FAVORITTER: Biblioteket gir deg sine favoritter for påskefjellet før de holder påskestengt. KRIM-FAVORITTER: Biblioteket gir deg sine krim-favoritter for påskefjellet før de holder påskestengt. NOE FOR ALLE: Selv om krim er den store favoritten hos de voksne i påsken, har også biblioteket noe for de minste til ferien.