Odalsportalen – Freeshine til Audunbakken

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Freeshine gjennomoppstår på Audunbakken, og årets første utenlandske navn er sluppet.

  Da Freeshine ble oppløst i 2011 trodde de fleste at det var for godt. Men nå gjenforenes altså bandet på årets Audunbakkenfestival. 

  — Dette er et band som for alltid vil ha en spesiell plass i Audunbakkens hjerte. Bandet ble ofte omtalt som et schizofrentrockeband med tydelige referanser til 60-talls psychrock, 70-talls hard rock, prog, pønk og 80-talls indie, men deres voldsomme sceneopptredener og idealistiske fokus plasserte dem nærmere en eksperimentell fløy av musikklandskapet, skriver festivalen på sin hjemmeside.

  Freeshine har gitt ut to album, to singler og en EP, men blir først og fremst ansett som et liveband. De spilte omlag 150 konserter i Norge, Tyskland og Storbritannia. Bandet spilte også på Audunbakken i 2005 og 2008. 

  Besøk fra Danmark

  Tidligere slapp også festivalen årets første utenlandske band; danske Gents. 

  Den København-baserte duoen består av Theis Vesterløkke og Niels Fejrskov Juhl. 7. april slipper gruppa album, og i sommer blir de altså å se på teltscenen under Audunbakken. 

  Fra før er det klart at Silver Lining og odalsbandet First ‘n’ Last spiller på årets festival, som går av stabelen 4. – 5. august.   

  Viste du forresten at du kan sjekke ut årets artister på Audunbakken sin egen Spotify-liste? Spillelisten oppdateres fortløpende etterhvert som nye artister blir sluppet. 


  Hold deg oppdatert på Audunbakkenfestivalen 2017 på Facebook

  VENDER TILBAKE: Freeshine har spilt omlag 150 konserter i Norge, Tyskland og Storbritannia. Bandet spilte også på Audunbakken i 2005 og 2008. FOTO: Freeshine/Facebook DANSKE MUSIKERE: Duoen Gents fra København spiller på teltscenen under årets Audunbakkenfestival.