Odalsportalen – Øver til norgesmesterskap

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Glommasvingen Janitsjar skal om tre uker til Trondheim for å konkurrere mot korps fra hele landet.

  Innerst inne i kantina på Skarnes videregående skole finner vi Glommasvingen Janitsjar. De 34 musikantene sitter på rad og rekke og de øver for fullt på låta «The witch and the saints» av den amerikanske komponisten Steven Reineke.

  Det er tidlig lørdag ettermiddag og skal øve hele helga for om tre uker må det sitte.

  Da pakker de kofferten og reiser til Trondheim for delta i NM sammen med janitsjarkorps fra hele landet. Det gleder Dagfinn Sve seg stort til.

  – Det blir veldig spennende. Dette er en fin test for å se hvordan vi ligger an som korps og vi får bare én sjanse. Det gjør at det alltid er moro å konkurrere! Og så er det jo veldig sosialt også å reise på tur sammen, sier Sve som er leder.

  Stor konkurranse og mange deltakere

  Glommasvingen Janitsjar fyller 20 år til neste år og har musikanter fra både Sør-Odal og Kongsvinger. Sammen med dirigent Knut Harald Jensen har de konkurrert i mange år.

  I norgesmesterskapet i janitsjar fredag 11. til lørdag 12. mars er det åtte ulike divisjoner som man må kvalifisere seg til. Det er 10-16 korps i hver divisjon, og alle framfører hver sin låt i løpet av fredagen. Lørdagen er det klart for premieutdeling og festkonsert i Olavshallen.

  Glommasvingen Janitsjar konkurrerer i 6.divisjon.

  – Man må jobbe seg oppover for å kvalifisere seg. Det er mange korps med og kvaliteten er svært høy. Nå er det bare finpussen igjen, så får vi se om lærdommen til Jensen har satt seg i knottene våre, smiler Sve.


  BLIR SPENNENDE: Nestleder Ole Tosten Tjernstad fra Sør-Odal med sin tverrfløyte og leder Dagfinn Sve fra Kongsvinger med sin kornett gleder seg til NM i Janitsjar. FORBEREDELSER: Det er et stort apparat for å delta i et norgesmesterskap. Bak ligger timer med øvelse og mye planlegging også for reise og overnatting. Dirigent Knut Harald Jensen sørger for at musikken sitter.