Odalsportalen – «Odølinger for ei stønn sia»

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Sand kulturkomite gjenopptar teatersuksessen. I august er det klart for «Odølinger for ei stønn sia.»

  Det ble en teatersuksess for Sand kulturkomite når.. Forestillingen «Odølinger… før i væla» trakk fulle skråningen ved Gjeddemottaket på Sand, selv om regnet pøste ned. Når siste replikk var sagt og skuespillerne takket for seg kunne ikke Bengt Ringvold la vær å skrive litt til. 

  26. og 27. august i år er det klart for fortsettelsen «Odølinger ei stønn etterpå.» Forestillingen er delt over to akter og to tidsepoker; 1935/1940 og 1966 og alt bindes sammen av en forteller. 

  — Alt vil forgå på brei odølingsdialekt, det er en vesentlig rød tråd. Og sang og musikk vil være tidsriktig for de ulike epokene. Vi setter også fokus på å bruke naturen rundt oss her nede og tar i bruk både utescenen og området rundt. Både på bryggen og på vannet vil det skje ulike ting, og denne gangen vil det blir litt mer humor enn i den forrige, sier medlem i Sand kulturkomite og en av tekstforfatterne Bengt Ringvold. 

  — Å arrangere i Odalen er moro 

  28 skuespillere vil i løpet av kvelden stå på scenen. 2 biler og en båt spiller en sentral rolle, og det skal rigges og ordnes i stor grad med flere sceneskifter. Mette Skogbakken er innleid som regissør, og med erfarne kapasiteter som Asgeir Nesset, tekstforfatter Tor Egil Danielsen og Stine Myrholen Sannerud øves det hardt gjennom sommeren. 

  Det er lokale utøvere og lokalt publikum. Og folk har nærmest stått i kø for å få være med. 

  — Å arrangere noe i Odalen er så moro for folk er veldig positive. Når vi har ringt rund har folk sagt ja nesten før de har hørt hva det gjelder, det er helt fantastisk. Bygdefolket er også flinke til å møte opp rundt kulturarrangementer, sier Nesset.   

  — Sensommerkvelden vil hjelpe oss og gi det lille ekstra for stemningen.

  Forestillingen spilles fra kl. 20:00 og det vil åpne for forhåndssalg av billetter på Milepelen Vertshus lengre utpå sommeren. Det blir også salg av kaffe og kaker. 

  Odal Sparebank er hovedsponsor for forestillingen. 

  HÅPER PÅ FULLSATT: For to år siden trosset Odølingene regnet for å få med seg forestillingen «Odølinger…før i væla.» Gjengen håper også på fullsatt amfi i august. TAR I BRUK OMRÅDET: – Vi setter også fokus på å bruke naturen rundt oss her nede og tar i bruk både utescenen og området rundt. Både på bryggen og på vannet vil det skje ulike ting, forteller Bengt Ringvold. FRIVILLIGE: 28 frivillige skuespillere står på scenen i løpet av kvelden. – Når vi har ringt rund har folk sagt ja nesten før de har hørt hva det gjelder, det er helt fantastisk, sier Asgeir Nesset.