Odalsportalen – Klare for Matteknekker’n 2016

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  I dag skal 10.klassinger over hele distriktet konkurrere om tall.

  Tirsdag 8. mars er det for 12. året på rad klart for en vennskapelig kappestrid om tall.

  Matematikk-konkurransen Matteknekker’n er for alle 10.klassinger i glåmdalsregionen og er et samarbeid mellom Mapei AS og Nord-Odal ungdomsskole.

  – Vi ønsker vi å gjøre matematikkfaget morsomt! Samtidig ønsker vi at konkurransen skal være en anerkjennelse for gode matematikk-resultater og å synliggjøre for elevene at dersom de velger realfag kan de ha gode muligheter for interessante jobber i nærmiljøet, forteller administerende direktør i Mapei AS Trond Hagerud.

  I fjor var det 10.klassingene ved Tråstad ungdomsskole i Kongsvinger som gikk av med seieren. Tidligere har både Sør-Odal ungdomsskole og Nord-Odal ungdomsskole vunnet.

  Manglende realfagsinteresse bekymrer

  Tre elever fra hver ungdomsskole er plukket ut, og alle deltagerne samles på Nord-Odal ungdomsskole på Sand. 

  Alle deltakerne får utdelt diplom, og vinnerlaget premieres med hver sin ipad. Laget på andre- og tredjeplass får et gavekort på henholdsvis 1.500 kroner og 500 kroner. 

  Det er fortsatt slik at Norge har underskudd på realister, og det vil ifølge Hagerud i Mapei være gode jobbmuligheter for unge som kunne tenke seg å studere realfag – som inkluderer matematiske, naturvitenskapelige og teknologiske fag.

  Mapei AS og Nord-Odal ungdomsskole setter derfor fokus på matematikk i skolen, og gjør tiltak for å gjøre matematikk interessant.