Odalsportalen – – Vi er fornøyde – det er en ære å bli nominert!

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Asgeir Sektnan


  Festivalen fra Sør-Odal nådde ikke opp i kåringen av årets festival. Men festivalsjefen er likevel fornøyd.

  Fredag kveld var det stor prisutdeling i Parkteatret i Oslo for å kåre Årets festival 2015.

  Audunbakkenfestivalen fra Disenå nådde dessverre ikke opp, og det ble Øyafestivalen i Oslo som stakk av med prisen.

  Festivalsjef Audun Hansen er likevel fornøyd med å være blant de fem nominerte festivalene rundt om i landet.

  – Vi synes det er en ære å bli nominert, og Øyafestivalen har vært igjennom en forandring og har utviklet festivalen til det bedre. Vi sender våre gratulasjoner til øya. Når det er sagt, så ønsker vi i forbindelse med nominasjonen å takke alle våre frivillige som har hjulpet til i årene som har gått, sier han.

  Audunbakkenfestivalen var nominert i samme kategori som Øyafestivalen i Oslo, Pstetero i Trondheim Blåfrost i Saltdal og Tysnesfest i Hordaland. De totalt fem finalistene er plukket ut av fagjuryen i interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører, tidligere Norsk Rockforbund.

  – Et bevis på at små festivaler kan være store

  Selv om odølingene må reise tomhendte hjem, er de likevel gira på å igjen lage en råbra festival i grustaket til høsten. Nå til uka begynner festivalen å slippe artistene til årets festival, den 14. i rekken.

  – Audunbakken, mener vi, er en av de få festivalene som har utviklet seg til å bli en helprofesjonell festival, men som samtidig har beholdt sjarmen og den den opprinnelige profilen vi startet opp med i 2003. Audunbakken er et bevis på at små festivaler likevel kan være store. Vi er stolte av de 13 festivalene vi har arrangert, og denne nominasjonen er et bevis på at vi settes pris på i festival-Norge, sier Hansen.

  AUDUNBAKKEN-GJENGEN: Denne gjengen og en rekke andre frivillige er med på å gjøre Audunbakken til Audunbakken. Her fra årsmøtet i 2015 (f.v.) Tina Halvorsen, Silje Øktner, Eivind Magnus Røtnes, Aase Eskevik, Christine Sørby, Tomas Sandmo, Hanna Margrethe Weng, Ole Andreas Dammen, Erik Hogfeldt og festivalsjef Audun Hansen. Foran f.v. Bjørn Kristian Næss, styreleder Amund Pedersen og Bendik Røtnes. ARKIVFOTO: Henriette Eriksen