Odalsportalen – Bunadkveld i Sanitetens hus

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Odal bygdekvinnelag inviterte til en kveld med bunader og festdrakter i skjønn forening.

  Mandag var det klart for den store bunadkvelden i Sanitetens hus i Mo i Nord-Odal. Nærmere 55 bunad- og festdrakt-interesserte tok turen, forteller leder i Odal bygdekvinnelag Kathe Seigerud.

  – Det ble en suksess og det var bra fremmøte! Alt i alt var det en flott kveld. Noen hadde også tatt med seg gamle bunader for å spørre om forskjellige ting. 

  For hit kom også konservator Bjørn Sverre Hoel Haugen, som viste fram bunader fra alle deler av landet, og forklarte mye nyttig. Etter pausen ble det bunad-oppvisning med bygdas ungdommer som viste fram forskjellige bunader. 

  Til slutt kom Tone Skogholt et musikalsk innslag.

  Nå framover blir det flere aktiviteter med Odal bygdekvinnlag, forteller Seigerud. Laget er i vekst, og bare på to måneder i fjor høst økte medlemstallet med nærmere 60 prosent.

  – Vi har mange forskjellige aktiviteter. Nå i år er fokuset på «Bygda i bevegelse – ut i naturen», så nå framover skal vi blant annet hjelpe til med å servere frokost under fylkesfinalen i UKM på Milepelen, vi er på Solheim å gjør det hyggelig for beboerne der en gang i året, vi har matkurs for barn, planteekskursjon, og kjerringtog under Liv og Røre-festivalen i Nord-Odal.

  FOTO: Odal bygdekvinnelag