Odalsportalen – Over 400 søkere til 10 nye stillinger

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Stor interesse for hjørnesteinsbedriften i Nord-Odal.

  I august lyste Mapei ut 10 faste stillinger innen produksjon, lager, ekspedisjon og kundeservice. Da søknadsfristen gikk ut 16. september hadde det kommet inn over 400 søknader.

  Hjørnesteinsbedriften i Nord-Odal er positivt overrasket over alle søknadene som har kommet inn, og telefonen har ikke stått stille de siste tre ukene, forteller HR-sjef Frode Ek Skarnes i Mapei AS.

  – Det er mange kompetente søkere i bunken, og det tyder på at vi trenger flere industriarbeidsplasser og søkermengden viser et tydelig behov for fagarbeidsplasser i regionen, sier Ek Skarnes til nettstedet 7sterke.no, som er et samarbeid mellom industribedriftene i de 7 kommunene i sør-Hedmark.

  – Stabilitet, kompetanse og god på produksjon

  Bedriften er inne i en periode med god vekst og trenger å styrke staben og øke grunnbemanninga. Både industrien selv og NHO Innlandet har ved gjentatte anledninger understreket behovet for å skape arbeidsplasser for fagarbeidere. 

  Markedskoordinator Hans Petter Aarstad i NAV Hedmark forklarer til 7sterke.no noe av årsaken til de mange søkerne.

  – Langsiktig arbeid og stabile arbeidsplasser er nok forklaringen på en slik søkermengde. Vår region er kjent for stabil, kompetent og god arbeidskraft, særlig innen produksjon. Mye av denne arbeidskraften har tradisjonelt reist ut av distriktet for å få seg jobb.

  – Når vi nå har nærmest rekordlav arbeidsledighet i vårt distrikt, opplever vi at dyktige industribedrifter som Mapei tiltrekker seg arbeidskraft utenfra. Vi synes det er svært hyggelig at industrien og næringslivet i vår region har en slik positiv utvikling.