Odalsportalen – Bli med på TV-aksjonen

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Søndag 23. oktober er det klart for TV-aksjonen 2016. Bli med som bøssebærer og gjør en forskjell.

  Årets TV-aksjon er tilegnet Røde Kors sitt arbeid for å redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. 

  De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.


  Meld deg som bøssebærer

  — I dag sendes lister ut med oversikt over hvem som har ansvar for de ulike rodene fra kommunen. Og vi trenger bøssebærere! Om noen ønsker å være med, møt opp selv om du ikke får brev i posten. Vi har alltid utfordringer med at en del ikke møter opp, oppfordrer ordfører i Nord-Odal Lise Selnes. 

  I Nord-Odal er oppmøte for bøssebærerne søndag 23. oktober kl. 14:15 i Odal Sparebank og Frivilligsentralen i Mo. 

  Om du ønsker å melde deg som bøssebærer i Sør-Odal kan du ta kontakt med varaordfører og leder for kommunekomiteen i Sør-Odal, Heidi Hitland. 

  Oppmøtested og klokkeslett for Sør-Odal kommer senere. 

  Hjelp mennesker å få et bedre liv 

  TV-aksjonen har blitt arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. Siden oppstarten har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp. 

  Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune med ordføreren i spissen. Nå ligger ansvaret hos over 500 kommuner- og bydelskomiteer. 

  — Millioner av mennesker befinner seg i områder som er preget av krig og konflikt. De er mennesker som mangler det mest nødvendige i livet som mat, vann, medisiner og trygghet. Røde Kors er tilstedet med lokale frivillige som skal sørge for å få hjelpen helt frem til de som er rammet. Med pengene fra årets aksjon kan veldig mange mennesker få et bedre liv, informerer Selnes. 

  Informasjonsbrosjyre til bøssebærere

  LIVSVIKTIG HJELP: Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp. Behovet er enormt. ILLUSTRASJON: Røde Kors BLI BØSSEBÆRER: Målet er at alle husstander skal få besøk den 23. oktober. Ordfører i Nord-Odal, Lise Selnes oppfordrer til å møte opp på oppdmøtesteder selv om du ikke har fått tilsendt brev. FOTO: Illustrasjon/Røde Kors REDDER LIV: Årets TV-aksjon er tilegnet Røde Kors sitt arbeid for å redde liv og gi omfattende helsehjelp til mennesker rammet av krig og konflikt. ILLUSTRASJON: Røde Kors