Odalsportalen – Jan Werner minnes med utstilling

  Annonse

  I morgen er det klart for filmmatiné og utstilling for å hedre sangeren med den store stemmen.

  Filmmatiné har vært en suksess til nå; Kongens Nei trakk fullt hus midt på dagen en hverdag, og selv om filmen «Kvar song, ei soge», ikke er like kjent, fortjener den også et stort publikum, sier kultur- og idrettskonsulent i Nord-Odal, One Enerud.

  Samtidig med at filmen vises, åpner også en utstilling med mange av Jan Werners priser gjennom årene, og fotografier av sangeren som vant alles hjerter, med sin store stemme, men som døde bare 30 år gammel.

  – Foreldrene til Jan Werner tilbød oss å vise fram deler av den store samlingen med trofeer som han samlet gjennom årene som artist. Vi ville gjerne ha en fin ramme rundt utstillingen, og filmen «Kvar song ei soge» handler nettopp om sang og sangtradisjoner, og er en hyllest til sangere, små og store, som fører kulturarven videre. Her var Jan Werner en veldig viktig stemme, og vi vil gjerne hedre ham og hans innsats. Filmen handler også om det å høre til, reise bort og lengte hjem. Det var også typisk Jan Werner, å ha røttene godt plantet der han kom fra, sier One Enerud.

  Hun har nettopp sett filmen sammen med Thor Egil, Jan Werners far:

  – Vi føler begge at denne filmen passet fint sammen med hva Jan Werner sto for. Jeg synes vi har fått til en fin markering rundt Jan Werner, både med utstilling og en film som handler om betydningen av sang og kulturtradisjoner i menneskers liv, sier Enerud.

  Ved utstillingsåpningen synger Fredrik Sanderud, sønnen til Jan Werners sekretær i årevis, Stine Sanderud. Filmen «Kvar song, ei soge» er også Amandanomminert i kategorien «Beste dokumentar.»

  Åpner i Milepelen onsdag 12. oktober 11.00 – står til 21/10. Filmen «Kvar song ei soge», om kveding og sangtradisjoner, vises rett etterpå. Utstillingen vises til og med 21. oktober.

  Tekst: Kari Gjerstadberget/Glåmdalen  AMANDANOMINERT: Filmen «Kvar song ei soge» er nominert under Amandaprisen for beste dokumentar.