Odalsportalen – Ludvig Moon albumdebuterer i Tyskland

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Debutalbumet fra indiefavorittene har kommet. Nå venter lansering i Tyskland.

  I oktober slapp Ludvig Moon debutalbumet «Kin» til gode anmeldelser. Og etter å ha blitt signet i både Japan og Tyskland så vell som Norge, gjør nå bandet sin internasjonale debut i storbymetropolen Berlin 25. november. 

  — Første gangen vi spiller i utlandet 

  — Konserten i Berlin blir en del av albumlanseringen i Tyskland. Vi skal spille på en scene som heter Musik & Frieden og det blir første gang vi spiller i utlandet, forteller odølingen Ole Torstein Hovig.

  Flere store navn har gjestet Musik & Frieden tidligere, og bare noen dager etter Ludvig Moon står nordmann Sondre Lerche på samme scene. Hovig håper at spillejobben i Tyskland skal gi bandet en større lytterbase. 

  — Det å spille internasjonalt betyr at vi blir bedre og mer sett av folk utenfor Norge. Det gir oss en større lytterbase og er første steget ut i resten av verden, sier Hovig. 

  Ludvig Moon består av Anders Magnor Killerud fra Ottestad, Ole Torstein Hovig fra Nord-Odal, Herman Kittilsen Hulleberg fra Elverum, Simen Sandbæk Skari fra Elverum, Lydia Popkema fra Løten, Andreas Andre Myrvold fra Hvittingfoss og Kristofer Staxrud fra Asker.

  P3-suksess

  Etter den første konserten i 2012 har Ludvig Moon gjort rask suksess på den norske indiescenen. Med de tre singlene «Sparks», «Houses at Night» og P3-suksessen «Cult Baby» leverer Ludvig Moon hva de selv kaller opprørsk «småby-indie» med store følelser og små hemmeligheter sydd inn i foret. 

  Inspirert av storheter som Smashing Pumpkins, Flaming Lips, Broder Daniel og Elliot Smith fyller Ludvig Moon låtene sine med ungdommelig overmot, energi og rastløshet i musikalsk form. 

  Hør Ludvig Moon spille låta «Cult Baby» LIVE på P3 HER!

  — I korte trekk så er denne plata basert på sånne historier fra livet mitt de siste årene. Et slags soundtrack til det å være blakk og rådvill i Oslo i tjueårene, uten å helt vite hvem man er og hva man skal bli, forteller vokalist Anders Killerud om albumdebutten i en pressemelding. 

  — Det er ganske så mye «oss mot dem»-mentalitet på plata, men det var det som jeg følte på den tiden da jeg skrev den, forteller vokalisten. 

  Etter EP-slippet fra 2014 har Ludvig Moon turnert med bla. Team Me og flere ganger spilt på Volumfestivalen i Elverum. 

  SPILLER I BERLIN: – Det å spille internasjonalt betyr at vi blir bedre og mer sett av folk utenfor Norge, sier odølingen Ole Torstein Hovig som står bak tangentene i Ludvig Moon. FOTO: Simen Skari DEBUT: Albumet «Kin» er godt inspirert av storheter som Smashing Pumpkins, Flaming Lips, Broder Daniel og Elliot Smith. FOTO: Simen Skari P3-SUKESS: Låta «Cult Baby» har flere ganger blitt spilt på NRK P3. Tidligere i september gjestet bandet Christine live og fremførte låta live. FOTO: Ludvig Moon/Instagram