Odalsportalen – Før-cupfest på Kontraskjæret

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Er du en utvandret odøling og befinner deg i Oslo på lørdag? Da er Kontraskjæret stedet å besøke.

  Om knappe 48 timer trer KIL inn på gressmatta på Ullevaal. I den anledning har hele Kongsvingerregionen i samarbeid med KIL Toppfotball gjort klar til stor familiefest i Kongsvinger-teltet på Kontraskjæret lørdag 19. november kl. 12.00-15.00. 

  — Vi vil gjerne komme i kontakt med folk som har røtter i regionen og andre som er nysgjerrige og interessert i det som skjer i regionen vår. Det er viktig for oss å lytte til folk, derfor ønsker vi å sette oss ned og få en hyggelig prat, forteller leder i Regionrådet for Kongsvingerregionen og ordfører i Nord-Odal Lise Selnes.

  Tilbake Til Steinalderen gjør også comeback i hovedstaden, og spiller på Kongsvinger Supporterklubbs Cupfinalevorspiel på Parkteatret i kveld fra kl. 19.00.

  LES MER: Fra Odalen til Ullevaal -via Rockefeller

  Vil vise frem regionen

  Flere arrangementer har dukket opp i Kongsvinger og Oslo under cuphelgen etter at KIL overrasket alle med å ta seg til cupfinale. Politikere og næringsliv ønsker å bruke oppmerksomheten Kongsvingerregionen får i forbindelse med KIL’s prestasjoner til å vise frem den positive drivkraften som råder i området. 

  — Vi ønsker å benytte denne unike muligheten til å invitere alle til teltet vårt for gode familieopplevelser, aktiviteter og en hyggelig prat, sier Lars Gillund, som er prosjektleder i Byprosjektet, og har ansvar for å koordinere regionens aktiviteter i Kongsvinger-teltet på lørdag. 

  For utenom å vise frem regionen blir det også mulighet for å snakke med de ulike ordførerne på skjæret. En egen «ordførersofa» er satt opp i teltet og inviterer folk til å sette seg ned og slå av en prat. 

  — Nå er sjansen til å vise oss frem og hvilke muligheter vi har i regionen vår. Det er akkurat nå hele Norge har fokus på Kongsvingerregionen. Vi har et sterkt lag med kommuner og bedrifter som jobber godt samme. Bli med til Oslo og vis det frem, oppfordrer Gillund. 

  Næringslivet på plass

  Mapei, SAPA, Maarud og Magnor Glassverk er noen av bedriftene som vil være til stede for å snakke om den positive utviklingen som industrien erfarer i regionen.

  — De fine resultatene KIL har i disse dager passer godt inn i den positive industrien regionen erfarer de siste årene, sier Trond Hagerud, som er styreleder i industriforeningen 7sterke og administrerende direktør i Mapei. 

  VIL NÅ UT TIL FOLK: – Vi vil gjerne komme i kontakt med folk som har røtter i regionen og andre som er nysgjerrige og interessert i det som skjer i regionen vår, forteller Lise Selnes, ordfører i Nord-Odal kommune og leder i Regionrådet for Kongsvingerregionen. ARKIVFOTO: Mette Haugland SPILLER PÅ PARKTEATRET: Tilbake Til Steinalderen spiller under Kongsvinger Supporterklubbs Cupfinalevorspiel på Parkteatret fredag fra kl. 19:00. FOTO: Mette Haugland VIL VISE SEG FREM: Politikere og næringsliv ønsker å bruke oppmerksomheten Kongsvingerregionen får i forbindelse med KILs prestasjoner til å vise frem den positive drivkraften som råder i regionen.