Odalsportalen – Fyller Milepelen med dans og teater

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Til helgen gjester Teater Innlandet Milepelen kulturhus med ikke bare én, men to forestillinger.

  Helgen 12.-13. oktober er det duket for en sikkelig teater- og dansehelg i Milepelen kulturhus når Teater Innlandet kommer med ikke mindre enn to profesjonelle forestillinger. I anledning helgen blir det også en rekke ulike aktiviteter rundt om kulturhuset. 


  Garanterer toppnivå

  Odølingen Kristin Bengtson er å finne som scenograf og kostymedesigner for forestillingen «Jeg er Robin Hood.» Hun synes det er ekstra stas at sambygdingene nå får oppleve hva Teater Innlandet har å by på. 

  — Som Odøling syns jeg jo det alltid er moro når Teater Innlandet har Nord-Odal og Milepelen som stopp på sine turneer. Jeg er jo kjempestolt av Teater Innlandet – og ekstra kry blir en jo om sine egne sambygdinger setter av tid til det som vises, sier Bengtson.  

  Hun roser også samarbeidet med biblioteket, kommunen og vertshuset i forkant av helgen.

  — Denne helgen kommer de garantert til å oppleve både dans og teater på toppnivå! I tilegg må jeg si at det er så utrolig tøft at vi har kunnet samarbeide med Vertshuset, kommunen og biblioteket om å synliggjøre dette – det er ikke noe som kommer av seg selv!


  En lørdag i dansens ånd

  Lørdagen den 12. november starter med en skikkelig dansekveld hvor unge og eldre – amatører og profesjonelle –alle danseglade Nord-Odølinger skal få en smak av dansekunsten i vår egen storstue. Dette er resultat av TILT-prosjektet – en rekke danseaktiviteter i kommunen hvor dans har stått på dagsorden på mange ulike nivåer.

  Forestillingen Promise of Departure vil bli vist senere samme dag, og er en forestilling om identitet, sårbarhet og styrke, om å høre til og om å utforske det ukjente. Tre dansere vil ta publikum med inn i et energisk og følelsesladet landskap der de forteller historier fra sine egne liv. 

  Før forestillingen vil også lokale dansere fra Victory Dance, Odal Kulturskole og Seniordansen fremføre dans i ulike former. 

  «Jeg er Robin Hood»

  Søndag 13. november spilles den kritikerroste forestillingen «Jeg er Robin Hood» i storsalen. 

  Den sjarmerende Robin Hood og hans fredløse venner tar lover og regler i egne hender, og kjemper mot overmakta på eventyrlig vis. Det blir sang, nykomponert musikk og heftige krumspring når sagnet om Robin Hood inntar kulturhus.

  Hans Olav Granheim beskriver forestillingen slik i Oppland Arbeiderblad: «Treffsikker Robin Hood! Fart, spenning, heftige slåsskamper og dueller, med stokker og ikke sverd denne gang. Stokkeduellen mellom Robin og Lillejohn er med, det er også prins Johans forræderiske bueskytterkonkurranse (…) de lystige menn i Sherwood klatrer i trær og smetter ut og inn av huler, stjeler snop på slottskjøkkenet og i det hele tatt viser seg som en gjeng med action. Musikken er en sak for seg. Torbjørn Dyrud har laget musikk som treffer handlingen like bra som Robin treffer med pilene.» 

  I samarbeid med biblioteket blir det quiz på facebook med muligheter for å vinne fribilletter, samtidig som kommunen drar i gang med instagram-konkurranse hvor det også er muligheter for å vinne fribilletter. Det blir også bueskyting foran Milepelen et par timer før forestilling. 

  I anledning forestillingen har til og med vertshuset laget en spesialmeny for helgen med blant annet Robin Hoods hamburger og Prins Johans kylling-pil. 

  For mer informasjon om program og billettpriser, klikk HER.

  Billettbestilling på www.teaterinnlandet.no

  DANSEFORESTILLING: Promise of Departure av Panta Rei Danseteater er en forestilling om identitet, sårbarhet og styrke, om å høre til og om å utforske det ukjente. FOTO: Teater Innlandet GODE KRITIKKER: Forestillingen «Jeg er Robin Hood» har høstet gode kritikker etter å ha spilt en rekke forstillinger rundt om i distriktet. Søndag 13. november kommer den til Milepelen. FOTO: Gisle Bjørneby EGEN MENY: På Milepelen Vertshus blir det også en egen meny tilegnet den kulturelle helgen.