Odalsportalen – Korsmoløpet for 3. året

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Sammen med helse& bistand gjentar aktivitetssentrene i Sør-Odal suksessen, og arranger Korsmoløpet for 3. året på rad.

  Det spiller ingen rolle om du kommer gående, rullende eller løpende når Korsmoløpet blir arrangert 9. juni. I år går startskuddet for tredje året på rad.

  Når Odalsportalen var på plass under fjorårets løp, fortalte ildsjelene bak løpet og aktivitører på Aktivitetssentret Draget, Mari Lilleberre og Gunvor Skog at å få folk ut i aktivitet og bevegelse er målet bak løpet. 

  — Utgangspunktet for Korsmoløpet er å få folk i aktivitet og bevegelse ute i frisk luft. Dette er et løp for alle uansett om du bruker rullestol, rullator eller om du føler for å løpe eller gå. Det skaper også et samarbeid på tvers av de ulike avdelingene i helsesektoren i kommunen -både sosialt og faglig. 

  Bla igjennom bildegalleriet fra fjorårets Kosmoløp nederst i saken. 

  Samarbeidsprosjekt

  Korsmoløpet blir avholdt ved SOAS på Skarnes, og løypa har tre forskjellige lengder bestående av 1km, 2km og 3km som deltagerne kan velge mellom. 

  Løpet er et samarbeidsprosjekt mellom alle aktørene innen helsesektoren i kommunen, og enhetsleder for rehabilitering og bistand Berit Ingvaldsen fortalte i fjor at de kun fått positive tilbakemeldinger på tiltaket.

  — Dette samler oss alle sammen, både vi som jobber i kommunen og andre fra rundt om i distriktet. Jeg tror også det er godt å kunne vise noe positivt fra helsetjenesten, fortalte Ingvaldsen.  

  Med sanitetsforeningen som hovedsponsor

  Sør-Odal sanitetsforening er hovedsponsor for Korsmoløpet. Foreningen gir 10.000 kr til gjennomføringen av løpet, og står for matserveringen etter målgang. 

  Resterende midler som ikke blir brukt, går til deltagelsen i Oslo Maraton hvor aktivitetssentrene skal delta i september. 

  Som tidligere år blir det medaljeoverrekkelse av egenproduserte medaljer for alle som gjennomfører, og feiring med mat og konsert av band fra både Nord-Odal og Sør-Odal. 

  ILDSJELER: Gunvor Skog (t.v.) og Mari Lilleberre er ildsjelene bak Korsmoløpet. AKTIVITET OG BEVEGELSE: – Utgangspunktet for løpet er å få folk i aktivitet og i bevegelse ute i frisk luft, fortalte aktivitører på Aktivitetssenteret Dragset Mari Lilleberre og Gunvor Skog i fjor. ARKIVFOTO MEDALJER TIL ALLE: Det er fast tradisjon under Korsmoløpet at alle som gjennomfører får tildelt egenproduserte medaljer. ARKIVFOTO