Odalsportalen – Klare med ny forestilling

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  I 2004 ryktes det om at de mest ivrige overnattet i telt for å sikre seg de aller første billettene. Til helga er det igjen klart for billettslipp på Knapper & Glansbilleder sin nye forestilling.

  Lattermusklene har så vidt fått hvile siden vi sist så vennegjengen fra Knapper. Men lovordene går fortsatt som ild i tørst gress, og nå er ventetiden over.

  I november er det igjen klart for Knapper & Glansbilleder i storsalen på Milepelen Kulturhus.


  Billettslipp 25. august

  Knapper og Glansbilleder (merk den gamle stavemåten) består av 5 venner fra Knapper som i sine show presenterer et sammensurium av sang og verbale innslag på dialekt. De kaller det sjøl for «skvalærmoro». 

  Ensemblet består av: Hallgeir Skogstad, Jan Even Rønning, Jorunn Skjønhaug, Bjørg Skogholt og Håvard Skjønhaug.

  Tradisjon tro avholdes billettslippet på Knapper skole. Det blir godt samvær, snipper og kaffe til alle fremmøtte fredag 25. august fra kl. 19:00 – 21:00. Utover dette blir det billettsalg hos Milepelen Vertshus

  Salget avsluttes kl. 21.00, men erfaringsmessig er det lurt å stille opp i god tid før kl. 19.00. 

  I forbindelse med billettsalget til forrige show i 2014, var køen på flere hundre personer. Og det ryktes om at mest ivrige overnattet i telt foran skolen for å sikre seg de aller første billettene.

  Byr på høydepunkter 

  De lar seg inspirere av stort og smått fra Knapper krets, egne opplevelser samt noen betraktninger om livet generelt. Og (nesten) alt de prater og synger om er sant.

  Bak seg har gjengen flere kritikerroste og utsolgte forestillinger. Første gang vi så dem var i 2004 med «En reise i musikk og galskap», før de entret scenen igjen i 2007 med oppfølgeren «Jaggu var det bere sist.» I 2014, ti år etter debuten, sto «I rass-skuruæs tjeneste» på plakaten. 

  Nå i 2017 er det klart for «D bæst åvv! (- så langt…).» 

  — Det blir høydepunktene fra de tidligere tre showene, så det er bare å sette av datoen, sier Skjønhaug til Odalsportalen. 

  Lik «Knapper & Glansbilleder» på Facebook

  PUBLIKUMSSUKSESS: Knapper & Glansbilleder har tidligere satt opp flere kritikerroste og utsolgte forestillinger. Årets forestilling blir den fjerde i rekken. ARKIVFOTO: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Knapper og Glansbilleder består av fem venner fra Knapper. F.v.: Håvard Skjønhaug, Jorunn Skjønhaug, Jan Even Rønning, Bjørg Skogholt og Hallgeir Skogstad. ARKIVFOTO: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen BILLETSLIPP 25. AUGUST: Som tidligere blir det sosialt samvær, kaffe og snipper under billettslippet til Knapper og Glansbilleder på Knapper skole 25. august.