Odalsportalen – Ny rekord i antall Kjentmenn

  Annonse

  Storsalen på Milepelen var i kveld fullsatt under premieutdelingen for «Kjentmann Odalen 2017». I år fyller DNT Odal 10 år og kan feire med ny rekord i antall odølinger som har gjennomført kjentmannsmerkene og lanserer i år et nytt folkehelseforbedring-konsept.

  — Du har gjort deg kjent i din egen bygd og oppnådd tittelen «Kjentmann Odalen 2017» gratulerte nestlederen i DNT Odal, Hjalmar Nergaard, alle de 16 stolte barna som fikk utdelt diplom og premie for å ha tatt kjentmannsmerkene i 2017.


  Sammen med sine familier har barna gått, klatret og syklet seg gjennom 10 kjentmannsmerker i Odalen. Minstemann, Eline Aurora, var 2 år da hun gikk turene og det viste hun stolt frem på video, hvor det ser lekende lett ut å være 2 år på tur, hinkende bortover på en grusvei i solsteika.


  — Vi synes vi lærte mye om naturen på turene, alt var gøy egentlig! fortalte søskenparet Marthe og Kristian Håkonsdottir Aanerud som hadde gjennomført alle de 10 turene og var godt fornøyde med å bli hyllet for innsatsen.


  Ny rekord

  — Da vi startet i 2007 var det 12 odølinger som tok kjentmannsmerkene, i år kan vi feire at det er 484 som gjennomførte kjentmannsmerkene 2017, det er ny rekord, forteller Nergaard.


  Odal orienterings lag og DNT Odal samarbeider også om «rekrutteringstiltaket» Stifinneren. I år var det 28 stifinnere som hadde klart de 10 kjentmannspostene og alle 50 turorienteringspostene. Bent Slettbakken ble «Årets stifinner» og stakk av med en flott premie, som var et tresnitt av Ivar Nordhagen med navnet «Husmannsplassen».

  Slo på stortromma

  Det ble også trukket ut en blant alle de 484 deltakerne som skulle få en ekstra oppmerksomhet i forbindelse med 10 års jubileet og ingen fortjente mer å vinne en Turi Vibe, som har lagt ned utallige timer for at kjentmannsmerkene eksisterer i beste velgående i dag.

  Odal Sparebank og DNT Odal slo på stortromma og ga bort et bilde på en ganger en meter av Ivar Nordhagen sammen med et dikt av Hans Ludvik Fredheim som fanger opp stemningen med det å gå i skogen, det var Turi svært takknemlig for.

  Årets nyhet – STOLPEJAKT!

  Willy Lindemark lanserte et helt nytt prosjekt som starter opp i Odalen i år – STOLPEJAKT! Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Odal orienterings lag, DNT Odal og begge Odalskommunene. Dette er et folkehelseforbedring-produkt! Følg med på Odal orienteringslag sine sider.

  Storsalen på Milepelen var fullsatt på kveldens premieutdeling 16 fornøyde barn ble hyllet med diplom og premie Marthe og Kristian Håkonsdottir Aanerud stolte over å ha gjennomført alle 10 turene Signe og Helene synes premiene som er laget av Gunvor Skog var fine! Tora og Marthe Håkonsdottir Aanerud. Tora var i magen til mor Hilde Aanerud da familien gikk turene Elin Smith i Odal Sparebank delte historien bak kjentmannsmerkene Turi Vibe vant flott bilde av Ivar Nordhagen sammen med et dikt av Hans Ludvik Fredheim som fanger opp stemningen med det å gå i skogen Kari Anne Tangen og Øyvind Strand fikk hederspris for 10 års tjeneste i DNT Odal (Trond Nesset og Knut Lysell fikk også, men var ikke tilstede) Nestleder i DNT Odal, Hjalmar Nergaard og Willy Lindemark i Odal orienteringslag Willy Lindemark og Kari Anne Tangen delte ut «Årets stifinner» pris «Årets stifinner» ble Bengt Slettbakken Aanerud familien trakk ut en tilfeldig vinner fra bollen Familien Arnesen likte godt Kjentmannsmerkene i 2017. De tok til og med to på en dag! Premiene laget av Gunvor Skog Bilde på årets diplomer ble tatt av Turi Vibe Kjentmannsmerkene 2017 Kjentmannsmerkene 2018