Odalsportalen – Feirer 125 år med juletoner

  Annonse

  Sand kirke setter punktum for jubileumsåret med julekonsert 10. desember.

  En stor bukett lokale musikere og aktører står på programmet når Sand kirke feirer sine 125 år akkurat på dagen den ble innviet. Og mange ildsjeler var på plass tidligere i uken for å spikre de siste detaljene for førjulskonserten

  Lokale aktører

  Det er menighetsrådet og jubileumskomiteen som ber inn til feiringen.

  — Vi gleder oss stort til liv og allsang under forestillingen, forteller Britt Løfsgård som er frivillig engasjert i prosjektgruppen. 

  Programmet kan skimte med et stort aldersspenn hos de forskjellige aktørene, så her blir det noe for alle. Sal og scenegruppa ved NOUS, Stian Sannerud, Storsjøkoret, Odal Bygdekor, Hornmusikken og Kine Østby med ”Vår egen julenatt” akkompagnert av bandet Temmersåks er et utdrag av hva som blir å finne på scenen

  «Bygdas storstue» 

  Sammen med god musikk som skal lokke frem julestemningen, blir det også korte men gode innblikk i kirkens historie. 

  — Dette er bygdas storstue. Kirken er et samlingspunkt for alle enten der er dåp, bryllup eller som arena for flotte konserter. Når kirken så fyller år er selvfølgelig alle bedt inn for en storslått feiring. Kirken ble faktisk innviet 10. desember 1891, så det er veldig gøy å kunne feire på samme dagen, sier prest ved Sand kirke Thomas Tinglum. 

  Alle aktører må vite sin plass, og bak spakene står en mann som er godt vant med regi og tekst. Hans Ludvig Fredheim har hatt ansvar for mange flotte arrangementer for odølinger tidligere og bidrar gjerne i jubileumskomiteen. 

  Jubileumshefte hører selvsagt med og ble lansert den 16. november. Heftet er skrevet av Knut Ola Storbråten og Roar Lishaugen med design og oppsett gjort av Ivar Nordhagen. 

  Konserten er 10. Desember kl. 17:00 og billetter kommer for salg hos Marihøna, Esso Sandberg, Joker Bruvoll og i døra på selve forestillingen.

  Voksne 200,- og barn under 15 år kommer inn gratis.

  11. desember blir det også festgudstjeneste med biskop Solveig Fiske.

  Tekst og bilde: Gine Hansen

  Program for juleforestillingen her

  LOKALE ILDSJELER: Flere ildsjeler var på plass i Sand kirke for å spikre programmet for julekonserten. Her ved Harald Moen. FOTO: Gine Hansen LOKALE AKTØRER: Flere lokale aktører står på programmet for førjulskonserten. FOTO: Gine Hansen JUBILEUMSHEFTE: Heftet er skrevet av Knut Ola Storbråten og Roar Lishaugen med design og oppsett gjort av Ivar Nordhagen.