Odalsportalen – Therese tok førsteplassen

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Sander-jenta gikk til topps i NM i isfisking.

  16-åringen Therese Larsson Jernberg er i norgestoppen i juniorklassen, hun har vunnet Norgescupen sammenlagt i sesongene 2014/2015 og 2015/2016, og hun er også med på landslaget i år. 

  Sander-jenta gjør det stort i isfisking, og i norgesmesterskapet i Steinsfjorden i Buskerud i helga klarte hun det igjen.

  Her gikk Larsson Jernberg til topps og tok førsteplassen med hele 1.620 gram abbor.

  – Det er utrolig morsomt å ha vunnet! Det er første gangen jeg har vunnet NM, og da er det ekstra stas. Det gir meg mye motivasjon til å jobbe hardt framover, sier hun som nå gjør seg klart til nordisk mesterskap i Finland i april.

  • Se resultatlista HER


  Odalen på pallen

  Samtidig ble det Odal sportsfiskerklubb som preget pallen i klassen for eldre junior jenter; med Thea Emilie Rudshaug på andreplass med 1.290 gram abbor og Cecilie Olsen Olsberg på tredjeplass med 710 gram.

  Isfisking i konkurranseform går rett og slett ut på å fiske abbor og få mest mulig vekt. Før startskuddet går har deltakerne 30 minutter til å komme seg ut på isen for å finne et perfekt sted med mye fisk.

  Når startskuddet går kan deltakerne bore hull i isen og konkurransen er i gang – en konkurranse som varer i flere timer.

  Bak ligger mange, mange timer med forberedelse og øving.

  HEIA: Odal Sportsfiskerklubb leverte sterkt i NM i helga – med kun Odal SFK på pallen. Her er Therese Larsson Jernberg sammen med Thea Emilie Rudshaug på 2.plass og Cecilie Olsen Olsberg på 3.plass. FOTO: Odal SFK ANDREPLASS: Anders Østmoe fra Odal SFK var også med i helga og tok med seg andreplassen hjem. Han fikk inn 885 gram. FOTO: Odal SFK