Odalsportalen – Ildsjelpris til Kjell og Oddmund

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  – Det er så absolutt fortjent. De er til inspirasjon for ikke bare resten av Sør-Odal, men også våre nabokommuner, sa Knut Hvithammer.

  Oddmund Thorstensen og Kjell Bråten ble i går tildelt Sør-Odal kommune sin egen Ildsjelpris under loppemarkedet på Slåstadsæter. De to herrene ble hedret for sin enorme innsats under restaureringen av Slåstadsæter skole.

  — De har lagt ned utallige timer med arbeid for å få skolen i stand, og deres innsats er til inspirasjon for, ikke bare oss i kommunen men også for alle i våre nabokommuner, sa ordfører Knut Hvithammer som delte ut prisen. 

  — Virkelig moro

  — Nei, dette hadde vi ikke trodd. Det er mange som hadde fortjent dette her, og vi har ikke gjort dette alene. Men det er virkelig moro. Vi har jobbet godt sammen og det er moro å se huset i den stand der er i dag, sier de to prisvinnerne. 

  De to har imellom seg god kompetanse på området -den ene som snekker og den andre som elektriker. 

  Restaureringen av skolen har pågått siden Sør-Odal kommune i 2005 kjøpte tomten, og det er en imponerende innsats som er lagt ned i det som da var et falleferdig hus. Gamle fotografier er blitt brukt for å få huset så likt som det en gang var.  

  — Målet har vært å få huset i så lik stand som det en gang var. Vinduene er byttet ut til slik det var før, og lærerboligen i andre etasje er også så godt som restaurert tilbake til slik den en gang så ut, forteller Thorstensen. 

  — Personer som jobber i det stille

  Ildsjelprisen skal tjene to formål. Den skal være en inspirasjon for personer som ved sitt engasjement og sin innsats for fellesskapets verdier gjør en fremragende jobb i det frivillige lag- og foreningsarbeid i Sør-Odal kommune, og den skal også være en takk og en anerkjennelse. 

  — Det heter seg at denne utmerkelsen skal gå til noen som utpeker seg med arbeidet de gjør. Men det er godt å også kunne gi den til mennesker som ikke nødvendigvis synes like godt, men heller jobber mer i det stille, sa ordfører Knut Hvithammer til Odalsportalen. 


  Avhenging av tips fra folk

  Leder for oppvekst- og kulturutvalge i Sør-Odal kommune, Morten Holmen er enig med ordføreren og presiserer hvor viktig det er at folk i kommunen sender inn forslag til personer de mener fortjener en utmerkelse. 

  — Det er mange rundt om i kommunen vår som fortjener å bli sett for jobben og innsatsen de legger ned, men vi har ikke sjans til å komme på alle. Derfor er vi avhengig av at folk tipser oss om kandidater som kanskje jobber mer i det stille også, sier Holmen. 

  Frist for innsending av forslag til Ildsjelprisen er 15. april hvert år. Fristen kunngjøres i lokalavisene og på kommunens hjemmeside. Forslagene må være begrunnet og sendes til Sør-Odal kommune.

  Les mer om Ildsjelprisen her

  ORDFØREREN PÅ PLASS: Det var ordfører i Sør-Odal Knut Hvithammer som fikk æren av å overlevere kommunens ildsjelpris i form av Kåre Tveter-litografiet «Heilt Odøling», med gravert skilt. – BARE VÆRT MORO: – Det er mange som hadde fortjent denne prisen, vi har ikke gjort dette alene. For oss har dette bare vært mest moro. Vi liker å drive med dette! sa de to prisvinnerne. – ET FORBILDE: I sin tale til årets prisvinnere, presiserte ordføreren hvordan Bråten og Thorstensen sin innsats er til forbilde for resten av Sør-Odal og alle nabokommuner.