Odalsportalen – – Makan til omsorgsfulle damer med store hjerter

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Anniken Huitfeldt besøkte sanitetskvinnene i Nord-Odal.

  Forrige fredag fikk Mo sanitetsforening og Nord-Odal sanitetsforening storfint besøk, nemlig leder i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, og tidligere kulturminister og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

  Her fikk arbeiderpartipolitikeren blant annet høre om det internasjonale kvinnenettverket, frivillig arbeid, «Jentegruppa» og kvinnehelse i de to foreningene. 

  Det gjorde inntrykk.

  – Dette er et besøk jeg sent vil glemme. Makan til omsorgsfulle damer med store hjerter. Jeg er imponert over den rollen de har i kommunen, og foreningene tar et stort sosialt ansvar og har omsorg for alle. De hjelper de som trenger det og kan være en støtte for familier med dårlig økonomi, forteller Huitfeldt.

  Det var Huitfeldt selv som fortalte partikollega Lise Selnes at hun ønsket en tur innom Odalen. Og siden sanitetskvinnene, ifølge ordføreren er av de som gjør en viktig jobb for kommunen, inviterte hun til besøk i lokalene i det gamle kommunehuset på Sand.

  – Jeg ble også omsorgsfullt servert de beste snitter og en god kake, og jeg fikk en historiebok. Det var så hyggelige omgivelser. Godt miljø smitter.

  HJERTER OG OMSORG: Anniken Huitfeldt forteller om et trivelig besøk til Odalen, et besøk som gjorde inntrykk. FOTO: Privat KAKER OG SNITTER: Huitfeldt fikk også servert mat og snitter. FOTO: Privat