Odalsportalen – Odalen får UKM-fylkesmønstringa i 2016

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  For første gang skal ungdommer fra hele Hedmark samles i Odalen til fylkesfinale i ungdommens kulturmønstring.

  UKM er en av landets største offentlige satsinger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. Den arrangeres over hele landet, og hver kommune sender kvalifiserte representanter videre til en fylkesfinale.

  Nå er turen kommet til Odalen, som debuterer med å arrangere fylkesmønstringen i 2016.

  – Dette er kjempebra og en svært gledelig nyhet. Det er første gang at vi får arrangere det,  så vi gleder oss til å vise fram Odalen, sier Henriette Eriksen fra UKM-temaet i de to odalskommunene.

  Dermed blir det fullt liv på Milepelen kulturhus i Nord-Odal når ungdommer fra de 22 Hedmark-kommunene kommer hit på vårparten.

  – Det blir veldig moro og spennende. Er det noen ungdommer der ute som vil være med på å planlegge, rigge og ordne i stand til finalen, da er det bare å melde seg til oss.

  Snart klart for årets lokale mønstring

  Det er fylkeskommunen og turneorganisasjonen som velger ut hvem som får arrangere fylkesmønstringen. Overnatting blir på barneskolen på Sand.

  Årets lokale mønstring i Odalen, lørdag 31. januar er rett rundt hjørnet, og det er fortsatt mulig å melde seg på. 

  Den nye påmeldingsfristen er satt til søndag 25. januar, opplyser Eriksen.


  Fra Odalen sendes totalt fire personer videre til fylkesmønstringen i Os kommune til våren. Deretter avsluttes den nasjonale mønstringen med en landsfinale i Trondheim.

  Påmeldingsskjema finner du på UKMs nettsider.

  MELD DERE PÅ: Joakim Pedersen (t.v.) UKM-koordinator og kulturskolerektor i Sør-Odal, Henriette Eriksen kulturrådgiver i Sør-Odal og Alexander Halland UKM-kontakt og kulturkonsulent i Nord-Odal minner om påmeldingsfristen, som nå er satt til søndag 25. januar.