Odalsportalen – Høstutstilling med Våset og Tollhaug

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Turid Våset og Ole Gunnar Tollhaug holder salgsutstilling på Låvegalleriet i november.

  Sør-Odal kunstforening ønsker kunstnerparet Turid Våset og Ole Gunnar Tollhaug velkommen til Låvegalleriet førstkommende helg. 

  Våset og Tollhaug inntar galleriet med en salgsutstilling av sine arbeider, og utstillingen vil være åpen 19. – 20. og 26. – 27. november. 


  Holder til på Galterud

  Til vanlig søker ikke paret så mye oppmerksomhet. I flere år har de arbeidet stille hjemme i Isakrudbråten på Galterud i «Det hemmelige atelier». Tidligere utstillinger, både i og utenfor landegrensene har fått mye positiv respons. Italia, Kongsvinger, Kirkenær, Steinkjer, Finnskogen og Namsos er noen av stedene hvor paret tidligere har hatt utstillinger. 

  Ole Gunnar Tollhaug har selv røtter i Odalen. Han tok kunstutdannelse først i Norge, før han de siste tre årene tilbrakte i Firenze i Italia, hvor han var elev ved Academy of Fine Art in the Realistic Tradition. Turid Våset er trønderveikje med yrkesbakgrunn fra hotell- og restaurantbransjen. Hun bestemte seg for å prøve seg på kunstskole i tre måneder, men hun oppdaget fort at hun bare måtte fortsette. Også hun endte i Firenze på samme akademi som Ole Gunnar.

  I tråd med utdannelsen maler de begge i klassisk, realistisk stil, portretter, aktstudier, landskap og stilleben. De behersker også kulltegning og grafikk. I atelieret, med utsikt over store deler av Sør-Odal, har de to hver sin etasje.

  Utstillingen vil holde åpen fra kl. 12.00-16.00. 

  UTDANNET I FIRENZE: Ole Gunnar Tollhaug har tidligere tilbrakt tre år i Firenze i Italia, hvor han var elev ved Academy of Fine Art in the Realistic Tradition. FOTO: Gunnar Nygård «HEMMELIGE ATELIER:» Turid og Ole Gunnar har i flere år arbeidet i det stille hjemme i Isakrudbråten på Galterud i «Det hemmelige atelier.» FOTO: Gunnar Nygård