Odalsportalen – Føtter og helse – midt i hjertet av Sand

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  De jobber alle med å finne årsaken til hvorfor du har vondt. Nå har de slått seg sammen i sentrum.

  I de gamle lokalene til politiet har Nord-Odal fot- og helseklinikk flyttet inn. Gunn Else Svenneby, Monica Bekken og Mari Grue har alle drevet på egenhånd i egne lokaler i utkanten av sentrum, men for ett år siden fikk Svenneby en idé om et samarbeid.

  Og da lensmannen flyttet ut var anledningen perfekt til å ta det endelige steget. 

  – Vi er blitt mye mer synlige i sentrum og vi får samlet all kunnskapen vår, forteller Svenneby før Bekken legger til.

  – Og dessuten er det kjempehyggelig og sosialt å være flere. Vi er heldige som har fått det til! Når man er selvstendig næringsdrivende, så blir man mye alene.


  Under samme tak

  Nå er to fotterapeuter og en refleksolog under ett og samme tak. Svenneby og Bekken behandler helseplager og lidelser knyttet til føtter, hud eller skjelett, og for sykdommer som har innvirkning på føttene. 

  Svenneby har også videreutdannet seg til biomekanisk terapeut, noe som betyr at hun kan behandle uspesifikke problemer i fot, knær, hofter og rygg, og har god kompetanse innenfor skotøy og gåmønster.

  Snart får også Bekken autorisasjon til å ta i mot pasienter med diabetes, hvor mange får fotsår, nedsatt følsomhet føttene og dårlig blodsirkulasjon, og i ytterste konsekvens kan plagene føre til amputasjon.

  Refleksolog Grue behandler hele kroppen, ved for eksempel fjerne spenninger i vev, gi trykkbehandling mot for eksempel muskelplager, migrene, vond rygg eller å gi behandling til pasienter med for eksempel ME eller Parkinson.

  – Vi jobber alle med å finne årsaken til hvorfor du har det vondt – ikke symptomer. Dette er et veldig bra tverrfaglig samarbeid, så nå kan det bare komme enda flere kunder, sier Grue.


  Les mer her

  ODAL FOTOKLUBB: Veggene i klinikken er pyntet opp med bilder fra Odal Fotoklubb, som en liten salgsutstilling. UNDER SAMME TAK: Her i de gamle lokalene til lensmannen i bygda, har flyttet Nord-Odal fot- og helseklinikk inn rett etter påske.