Odalsportalen – Rekordmange tok Kjentmannsmerket

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  I løpet av 2015 har flere hundre turgåere vært ute i den fine odalsnaturen. Aldri før har så mange fått utdelt Kjentmannsmerket.

  Flere og flere blir kjentmenn, og mandag kveld var flere av dem på plass i Milepelen kulturhus på Sand i Nord-Odal for utdelingen av Kjentmannsmerket 2015.

  I løpet av fjoråret har hele 380 ivrige turgåere tatt alle postene ute i skog og mark i odalskommunene. 

  Det er 11 flere enn året før

  – Vi har nye rekord og det er helt fantastisk, sier leder i DNT Odal, Hjalmar Nergaard.

  – Dette betyr bedre folkehelse, enda mer stolthet av å bo i Odalen ved å oppleve den fine naturen vi har her, og mye trivsel. Vi ser også at mange går turer enten i større eller mindre grupper, så det at folk vil oppleve naturen sammen er helt supert.

  Årets Stifinner

  Utdeling av Kjentmannsmerket betyr også utdeling av årets Stifinner. 

  Prisen ble for første gang delt ut i fjor, og går til en person som både har klart alle Kjentmannsmerkene og orienteringspostene. Totalt er dette 60 poster rundt om i Odalen og hele 43 personer har klart dette i år.

  Årets vinner er Tove Aalborg på 74 år fra Sand i Nord-Odal.

  – Det er kjempemorsomt å vinne! Jeg går mye sammen med ei venninne og vi har hatt så mange fine naturopplevelser i løpet av året. Dessuten er det gøy å finne fram kompasset igjen. Postene er en fin måte å få et spark i baken til å komme seg ut, sier hun.

  Nå er også postene for Kjentmannsmerket 2016 lagt ut, og med vår og lange kvelder i vente er det bare å komme seg ut, sier DNT Odal-lederen.

  – Vi ønsker alle en riktig god tur!

  Overskuddet på salg av Kjentmannsmerket går blant annet til oppkjøring av skiløyper, og merket er et samarbeid mellom Odal DNT, Odal Sparebank og Nordre Odalen Kulturminnelag.

  Les mer om Odal DNT

  STIFINNEREN 2015: Tove Aalborg (t.h.) ble den heldige vinneren av prisen Stifinneren 2015. – Det er kjempemorsomt og inspirer til flere turer ute i naturen, sier hun. Her er hun sammen med Willy Lindmark og Kari-Anne Tangen fra Odal DNT, som sto for kveldens utdeling. LODDTREKNING: Hjalmar Nergaard (t.h.) trekker den heldige som er Stifinneren 2015. I fjor har 43 personer – mot 29 i fjor tatt alle de totalt 60 Kjentmannspostene og orienteringspostene. STORE OG SMÅ: Det er ikke bare voksne som har tatt Kjentmannsmerket for 2015. Disse ungene har tatt alle postene.