Odalsportalen – Til topps med Ipad-holder til do

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Disenå-elevene fikk førsteplass i hele tre kategorier på Oppfinnermessa 2016.

  I disse dager er flere hundre barn- og ungdommer fra hele distriktet samlet til Oppfinnermessa 2016 i Grue.

  Onsdag var nærmere 800 barneskoleelever med, og blant dem var 6. og 7. trinn ved Disenå skole. 

  Blant de mange oppfinnelsene fra Disenå-elevene tok de med seg hele tre priser hjem – Oppfinnerne bak Ipad-holderen til do fikk førsteplass for beste bruksgjenstand, oppfinnerne bak koppholderen vant i kategorien beste oppfinnelse, mens oppfinnerne vant også prisen for beste klinkekulebane.

  – Det er veldig gøy! De ble nok litt overraska ettersom det er mange om beinet. De har virkelig stått på, så da er det ekstra moro å vinne tre premier, sier lærer Linda Vinju Lindahl. 

  Onsdag åpnet messa med blant annet et forrykende fysikkshow med Selda Ekiz, kjent fra Newton på NRK1. Torsdag fortsatte Oppfinnermessa med ungdomsskoleelevene.

  – En messe med suksess

  Oppfinner-, teknologi- og designmessa har blitt arrangert i Gruehallen på Kirkenær siden 1999, og skal inspirere elever i grunnskolen til å være nysgjerrige og bli interessert i realfag og teknologiske yrker.

  – Dette er et veldig artig prosjekt som har fått elevene til å tenke kreativt og tenke helt annerledes enn de pleier å gjøre, og jobbe med hele den kreative prosessen fra A-Å, sier Vinju Lindahl.

  Oppfinnerne fra Disenå skole startet arbeidet etter nyttår, og har vært med fra idemyldring, startprosess og fram til sluttprodukt.

  – Det var nok litt vanskelig å komme i gang i starten, for det er jo ingen begrensninger på hva man egentlig kan lage. Men etter hvert ble det mange smarte ideer og mange nyskapende ideer.

  De mange oppfinnelsene som Disenå-elevene hadde med seg, skal nå stilles ut i Sør-Odal bibliotek.

  Alle foto: Linda Vinju Lindahl

  IPAD-HOLDER TIL DO: Slik ser den ut – for de som bruker Ipad på do er dette en råbra oppfinnelse. FOTO: Lina Vinju Lindahl BESTE KLINKEKULEBANE: Slik ser den ut, en klinkekulebane som blant annet er laget av en gammel støvsuger. FOTO: Lina Vinju Lindahl