Odalsportalen – Overtar gardinarven etter Liv Vivang

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  En æra er over når Gardinmiljø på Skarnes stenger dørene etter 35 år med drift. Men historien fortsetter et steinkast unna.

  Året var 1981. Fredag 24. april kunne Liv Vivang endelig åpne dørene på butikken sin.

  Her skulle det opp gjennom årene fylle seg med metervis av gardiner i alle slags farger, fasonger og ulike mønstre. Det har igjen blitt til en rekke bestillinger og gode kunder.

  – Det har vært en reise og det har skjedd så utrolig mye, så det er ingen tvil om at det blir rart å stenge. Det jeg kommer til å savne aller mest er kundene mine – de er så fine. Jeg vil rette en stor takk til dem, forteller Vivang med tårer i øynene.

  For etter 35 år er det stopp. Nå skal den fargerike gardindekoratøren pensjonere seg til våren. 

  Hun er likevel lettet over hvem som tar stafettpinnen og fører gardinarven videre. Etter nyttår overtar Eli Skoland, som driver Fjellrypa Systue i Funnefossgården.

  – Butikken er i trygge hender. Vi har funnet tonen, og da er det veldig godt å ha tillit og å være trygg på at jeg overlater dette til noen som jeg stoler på. 

  – Nå kan kundene bare komme

  Flyttingen startet rett etter nyttår, og meter på meter med gardiner og en rekke gardinbøker er nå flyttet over til systua. Noe gjenstår fortsatt, men det meste er klart. 

  Med på flyttelasset blir også Vivang selv – så lenge det er behov.

  – Dette blir en kjempeutfordring! Gardinmiljø er jo Liv Vivang. Derfor er jeg veldig glad for at Liv blir med en stund fremover med all den kompetansen hun har, sier Skoland.

  – Vi satser videre på gardiner til vanlige forbrukere, næring og industri. Det er også godt at det innenfor interiør blir mer og mer populært med farger og at mange vil ha mer ut av gardinene sine enn bare en stang og gardiner rett ned. Det er heller ikke mange konkurrenter her på Østlandet som har spesialgardiner, så kundegrunnlaget er absolutt bra. Nå kan kundene bare komme.

  SALG FØR MARS: Her er gardinprøvene flyttet over til Fjellrypa Systue i Funnefossgården. Nå er det snart bare interiørvarene som står igjen i Gadrinmiljø-butikken, og det skal selges unna på salg før Vivang pensjonerer seg i mars. KOMPETANSE: Eli Skoland, som eier Fjellrypa Systue sammen med mannen Odd Jarle Berger, er glad for at Vivang blir med en stund fremover inntil hun pensjonerer seg i mars. De møttes i 2014 da de to samarbeidet om både historiske gardiner og bekledning til personalet til Kommandantboligen på Kongsvinger festning.