Odalsportalen – 300 gikk for Skarnes vgs

  Annonse

  Et lyshav av mennesker møtte opp, og fakkeltoget mot nedleggelsen av Skarnes videregående skole i går.

  300 demonstranter møtte opp i fakkeltoget mot nedleggelsen av Skarnes videregående skole i går kveld. Med fylkesråd Aasa Gjestvang som tilskuer ropte sørodølingene et rungende nei til hennes forslag om skolenedleggelse. 

  — Det gjør inntrykk, innrømmer fylkesråden til Glåmdalen

  — Elevenes beste må veie tyngre enn penger

  Et lyshav av elever, lærere, foreldre og politikere gikk turen fra Ungsommens hus til Skarnes vgs. Også utvekslingsstudenter og lærere fra flere land i Europa, næringslivsrepresentanter hadde samlet seg i kampen for skolen sammen med andre odølinger og verdensborgere. 

  Anni Briffe, utvekslingslærer fra Gateshead Collage utenfor Newcastle, ba de ansvarlig fylkesmyndighetene om å spare Skarnes videregående skole fra å raderes ut.

  Sammen hadde de én felles beskjed til fylkesråden: Ikke rør skolen vår! 

  — Elevenes beste må veie tyngre enn penger, sa elevrådsleder Malin Førde fra talerstolen. 

  — Fylkeskommunen vil ikke spare penger på en nedleggelse, sa ordfører i Sør-Odal Knut Hvithammer. 

  — Skolen er viktig i lokalmiljøet

  — Dette gjør selvfølgelig inntrykk på meg. Det er umulig ikke å bli berørt av folk som engasjerer seg så sterk. Skolene er viktig for lokalmiljøet, og det har jeg stor respekt for. Det er heller ikke min vilje å skade sørodølingene på noen måte. Jeg ville helst ha sluppet denne situasjonen, sa fylkesråd for utdanning i Hedmark fylkeskommune, Aasa Gjestvang, til Glåmdalen. 

  — Vi er i knipe. Det blir 1000 færre ungdommer i fylket vårt innen 2025, ifølge prognosene, og mer enn 400 av disse forsvinner i Kongsvinger-regionen. Vi kan ikke ha 1000 skoleplasser stående tomme. Vi kan ikke trylle heller, sier Aasa Gjestvang til avisen.

  Hvorfor tok du turen til Skarnes for å overvære demonstrasjonen mot dine egne forslag?

  — Hvis jeg hadde vært i sørodølingens sted, ville jeg tenkt at de ansvarlige ville vært feige hvis de ikke våget å møte opp til en slik demonstrasjon. Og feig vil jeg ikke være, sier Aasa Gjestvang.

  Video av Sondre Skytteren

  Relevante lenker