Odalsportalen – Comeback på Audunbakken

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Audunbakken har gjort sine første artistslipp til sommerens festival, og det er bla. et odalsband som gjør comeback på grustaket i år.

  Selv om det enda er lenge til sommeren og glade dager på grustaket på Disenå, er det bare å begynne å glede seg til årets Audunbakkenfestival. 

  I går gjorde festivalen sitt første artistslipp; ingen ringere enn odalsbandet First’n Last og Silver Lining

  Et begrenset antall festivalpass til earlybird-pris ble også lagt ute for salg på Ticketmaster i 15 dager f.o.m i dag HER

  23 år siden siste gig

  First’n Last slapp album i 1986, og de seks gutta fra Skarnes var på turné og hadde spillejobber over hele landet en periode. Røttene ligger i Norges sør-stater – Sør-Odal, og høres både på originalen og den nye cd-innspillingen som ble gjort 2013. 

  Drøye 23 år etter sin siste offisielle opptreden står de nå på scenen under årets Audunbakken.
   

  Silver Lining spiller americana/folk, og blir beskrevet somThe Northern Belle og Rattlers, men i en mer akustisk og naken setting. Det flyter over med nydelige harmonier og gitarspill Dave Rawlings ville vært stolt av.

  Bandet har siden sin oppstart i 2015 rukket å spille lørdagsgodt på Mono, varme opp for Ryley Walker på samme sted, blitt booket til PreLarm, Camp Indie og Nystua Bluegrass Festival. I mai 2016 slapp de sin første singel på Vestkyst Records, og EP er ventet før året er omme.

  Jubileum

  Audunbakkenfestivalen markere også 15 år i år som musikkfestival. Det som i 2002 startet som en vennefest i hagen til Audun Hansen sin foreldre, er i dag blitt en høyt elsket festival hos både odølinger og andre verdensborgere. 

  Festivalen er kanskje Norges mest sjarmerende, og har med årene blitt et veletablert navn hos både artister og festivalgåere. 

  Audunbakken går av stabelen 4 – 5 august. 


  ODALSBAND: I 2013 samlet gutta seg igjen på trappa på Odalstunet og gjenskapte eksakt samme bilde som til coveret for 25 år siden. FOTO: Kari Grinden Lilleseth TIL GRUSTAKET: I mai 2016 slapp Silver Lining sin første singel på Vestkyst Records, og EP er ventet før året er omme. Til sommeren spiller de på Audunbakken. FOTO: Margit Selsjord EARLYBIRD-PASS: I går ble et begrenset antall festivalpass til earlybird-pris lagt ut for salg. FOTO: Christer Bell