Odalsportalen – Deltakerrekord rundt Dølisjøen

Annonse

Først spurtbesiret Tommy Fredriksen Fredrik Lysakerrud i det 20 km lange sykkelrittet, så ble Ola Erling Korbøl og Marie Gangsø klare løpsvinnere i Dølisjøen Rundt på 12 km.

Sykkelrittet rundt Dølisjøen er også årets prestisjetunge klubbmesterskap for Odal SK. Det ble kamp om tittelen i herreklassen til siste meter da Tommy Fredriksen fikk det nødvendige overtaket på Fredrik Lysakerud. I kvinneklassen kunne Cathrine Andersen paradere inn til seier som eneste dame.

I løpet kopierte Ola Erling Korbøl seieren på seks sekunder raskere tid enn i fjor da også Halvor Korbøl Thoner var hardeste utfordrer. Seiersmarginen var på 1.04 i år, og de to fetterne var i en klasse for seg i årets løp. Også i kvinneklassen var det to som skilte seg ut der fjorårets toer, Marie Renee Gangsø var 43 sekunder foran veteranen Dorte Foss. Martine Smedsrud, Ullensaker/Kisa IL var aller raskeste i ungdomsklassene på 4 km tett fulgt av Even Mobrenna, Disenå IL. Begge løper i klasse 13-14 år.

Totalt 70 stilte i klasser med tidtaking på hjul eller på raske bein i årets Dølisjøen rundt, fordelt på 42 i løpet og 28 på sykkel. Mens det var ganske likt antall syklister, ble det en over en dobling fra 20 på løpet for et år siden. I tillegg deltok 120 trimmere i det allsidige og familievennelige arrangementet som er en del av de to dagers Dølisjødagene. 6 av disse deltok tlil og med i både sykkelrittet og løpet.

Hele 190 stykker deltok i årets Dølisjøen Rundt.

Tekst: Rolf Bakken for Kondis.no

VINNERE: Vinnere av Dølisjøen Rundt på sykkel og klubbmestere for Odal SK 2016: Cathrine Andersen og Tommy Fredriksen. FOTO: PK Johansen