Odalsportalen – – Endelig er det skøyteis på Dølisjøen

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Slåstad idrettslag har stått på for å gjøre isen klar til liv og røre.

  – Etter to uker med jevnlig kontroll av istykkelsen, fant vi det forsvarlig å slippe oss utpå med ATV og påmontert snøfres i sydenden av Dølisjøen. Så endelig kan vi igjen tilby skøyteis på Dølisjøen, sier Erland Nordsetmoen, daglig leder i Slåstad IL i Sør-Odal.

  Dermed er det bare å spenne på seg skøytene og komme seg ut.

  Nå i helga har idrettslaget stått på for å få isen skøyteklar, og etter åtte runder bearbeiding med spesialhøvel, er en bane på 3 km. klar til bruk.

  Nordsetmoen ber folk likevel være forsiktige.

  – Alle må fremdeles være varsomme med første turen over ukjent is. Ha med nødvendig sikringsutstyr, ta jevnlige kontroller og vær minst to i følge med litt avstand på umerkede steder. Vi er fremdeles usikre på om deler av isen i nordenden av sjøen har blitt påkrevde 10-12 cm tykk til brøyting. Nå er det et 20 cm tykt, men lett snølag som isolerer veldig godt, og isen legger på seg svært sakte. 


  Kontroll og avgjørelse om videre brøyting vil skje i løpet av kommende uke. 

  Dersom noen mangler skøyter, har idrettslaget utlån av turskøyter med moderne Rottefellabindinger for skisko, forbeholdt medlemmene, ifølge Nordsetmoen. Skøytene kan også leies av ikke-medlemmer.

  Snart klare for Amundløpet 2016

  Det årlige Amundløpet på Dølisjøen nærmer seg med stormskritt. I år er skøyteløpet lagt til søndag 7. februar, og idrettslaget er for fullt i gang med planleggingen, forteller Nordsetmoen.

  – Vi er planmessig godt i rute, men vi er usikre på om det kan arrangeres ved Slåstadhella, øst for Slåstad skole, som i fjor. Vi har derfor sett ut et område i sydenden av sjøen som reservearena. Vi håper også å få til en stemningsfull lysvandring og åpningsseremoni kvelden før, slik som i fjor.  Men idrettslaget tar gjerne i mot hjelp av frivillige som kan ta i et tak.

  – Vi ønsker oss bistand fra flere med ATV-er til brøyting og høvling. Arbeidet må organiseres via idrettslaget, siden vi har en femårig tillatelse fra Sør-Odal kommune for å kunne drive med denne type allmennyttig formål på islagt vann.

  Dersom noen har mulighet til å hjelpe til, så ta kontakt med Nordsetmoen på tlf. 916 63 651 / erland.nordsetmoen@slastad-il.no

  Følg med på oppdateringer her

  NUMMER 1 og 2: Skøytehelt Amund Sjøbrend fra Slåstad i Sør-Odal var på plass på Amundløpet i fjor, her sammen med én av de fire S-ene Kay Stjenshjemmet. Sjøbrend ble verdensmester på skøyter under skøyte-VM i Oslo i 1981, og hakk i hel kom Kay Stenshjemmet som tok andreplassen. ARKIVFOTO: Liv Rønnaug Lilleåsen