Odalsportalen – Biblioteket har åpnet igjen

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Nord-Odal bibliotek har kommet på plass i sine nye midlertidige lokaler.

  — Det er bra til å være en midlertidig løsning. Det har blitt en søt liten bibliotekfilial som jeg tror vil fungere bra til det nye bygget står klart, sier biblioteksjef Anita Bunes.

  Fordelt på det forhenværende Galleriet og deler av nedre foajé på Milepelen Kulturhus har Nord-Odal bibliotek fått sitt midlertidige lokale i vente på nye i det nye signaturbygget. I juni ble det klart at arkitektfirmaet Helen & Hard sitt bidrag vant i design- og arkitektkonkurransen om nytt bank-, biblioteks- og leilighetsbygg i Sand sentrum.  

   

  LES OGSÅ: Dette er det nye signaturbygget

   

  Så på ulike muligheter

  En vegg er flyttet, en ny vegg satt opp og flere hundre bøker har fått ny plass. Det gamle biblioteklokalet skal bli hotellrom og Bunes synes det var en grei løsning å kun flytte 20 meter. 

  — Vi så på ulike muligheter. Alt fra gamle sykehjemmet til Odalsruta. Vi måtte finne noe som ville fungere og med gode bruksmuligheter. Med det utgangspunktet landet vi på dette. 

  Ettersom de nye lokalene opptar plass som tidligere ble brukt av andre er det blitt tilbudt alternative løsninger, som at storsalen vil bli mer brukt enn tidligere. 

  — Det går jo utover forskjellige lag og foreninger som bruker kulturhuset, men vi har hatt god dialog og kun møtt velvillighet hele veien. Sammen har vi funnet gode løsninger. 

   

   

  Åpningstider: tirsdag og torsdag 14-19, onsdag-fredag-lørdag 11-14.

  – EN GOD LØSNING: — Det er bra til å være en midlertidig løsning. Det har blitt en søt liten bibliotekfilial som jeg tror vil fungere bra til det nye bygget står klart, sier biblioteksjef Anita Bunes. FOLKEBIBLIOTEK: Planen er at Odal Sparebank skal ha sitt hovedkontor i det nye bygget og at kommunens del skal romme det lokale folkebiblioteket. FOTO: Illustrasjon: Arkitektfirma Helen & Hard AS