Odalsportalen – Feiret Bamsefar og ordføreren

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Ullern barnehage feiret både Bamsefar og ordfører Knut Hvihammer sin 50-årsdag i Hakkebakkeskogen i dag.

  Det kommer musikk og barnelatter fra det lille skogholtet nedenfor Ullern barnehage. Det henger ballonger i bjørkene, «happy birthday»-skilt mellom høye grantrær og flere langbord er dekket med villblomster og kake. I den varme formiddagssola er det idyllisk som få, og akkurat som å komme inn i et levende Torbjørn Egner-univers. 

  For i hele år har Ullern barnehage hatt Torbjørn Egner som tema, og i dag ble temaet avsluttet med en sikkelig bursdagsfest. Bamsefar fyller jo 50 år, men det gjør også ordfører i Sør-Odal kommune Knut Hvithammer, omtrent på denne tida. 

  — Dette er innmari trivelig, og passer veldig bra som ei feiring. Jeg er veldig imponert over hva de har fått til, og at de bruker utearealet på den så bra måte. Det er bra både psykisk og fysisk å være ute og kjenne på litt ulent terreng for små føtter, sa ordføreren som også selv har et god forhold til Egner sitt univers, sa ordføreren. 

  Se bildegalleriet fra dagens bursdagsfeiring i Ullern barnehage lengre ned i saken.

  Viktig tematikk

  I løpet av året har de lest alle bøkene til Egner og også gjort mye av det samme som historiene handler om. Budskapet er viktig og historiene har vi alle et forhold til. 

  — Alle har et forhold til Torbjørn Egner. Selv husker jeg å høre historiene om Hakkebakkeskogen på barnetimen klokken ni om morgenen. Og at barna lærer seg Kardemommeloven er bra. Den er tidløs, sa Hvithammer. 

  Pedagogisk leder ved Ullern barnehage, Jane Brøther fortalte at alle barne har vært med, og roser også foreldrene som har vært kreative og kledd ut barna for dagens kalas.

  — Torbjørn Egner har vært det gjennomgående temaet på alle våre tre avdelinger dette året, og munner nå ut i denne festen. Egner sine historier har en god tematikk om at vi alle skal være snille mot hverandre, og de har en god moral. De er både underholdende for barna, men også lærende, og det er en viktig og fin kombinasjon, fortealte Brøther.

  HAKKEBAKKESKOGEN: Hele det lille skogholtet nedenfor Ullern barnehage var pyntet til bursdagsfest. FIKK EGEN KRONE: Barna hadde sammen laget egen bursdagskrone til ordfører i Sør-Odal, Knut Hvithammer. MORTEN SKOGMUS: Både store og små i barnehagen hadde kledd seg ut til ulike Egner-karakterer.