Sushi, blåskjell, kveite og sjokolade på menyen
GOURMETDAG: Elevene i 7. trinn fulgte spent med da gourmetkokken Per-Ivar Berget lagde mat for dem på mandag. FOTO: Anders Hoffmann
Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen
Korsmo-elevene fikk storfint kokkebesøk.
Mandag fikk elevene i 7.trinn på Korsmo skole i Sør-Odal besøk av gourmetkokken Per-Ivar Berget, som er ansatt på Arne Brimi sitt kjøkken. Til Odalen hadde han med seg sjokolade i flere store poser fra Spania.
Hit kom også Magnus Tell, som er ferskvare-sjef på Potten Skarnes, og han hadde med seg en kveite på seks kilo og mange blåskjell.
– Det var en uforglemmelig dag og en stor dag på skolekjøkkenet vårt! Elevene satt som tente lys og fulgte med, forteller initiativtaker og faglærer i mat og helse Anders Hoffmann.
– De fikk jo smake på sushien og blåskjellene som ble tilberedt – noen likte det, andre ikke. Men da kveita ble bakt i stekeovnen og servert med fløtesaus derimot, ble alt oppspist. Det samme gjelder sjokolademoussen.
Elevene fikk også matundervisning av Per-Ivar Berget, som var sponset var Norsk Kulturarv.
Alle foto: Anders Hoffmann IVRIGE: – Det var en uforglemmelig dag og en stor dag på skolekjøkkenet vårt! Elevene satt som tente lys og fulgte med, forteller initiativtaker og faglærer i mat og helse ved Korsmo skole. FOTO: Anders Hoffmann