Odalsportalen – —Viktig å framstå attraktive for ungdommen

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Skarnes videregående inviterer til åpen dag tross dystre nyheter.

  Torsdag 1. desember holder Skarnes vgs åpen skole og bistandskveld. Dette er fjerde året skolen gjennomfører en slik kveld, og nytt for i år er at elevene har boklansering i to fag under kvelden. 

  — Vi mener det er viktig å gjøre noe sammen; at elevene som går her skal være klar over den bredden skolen har, og ha respekt for andre utdanningsprogram enn det de selv går på. Og tilslutt der det viktig å drive et solidaritetsarbeid hvor alle på skolen deltar, forteller assisterende rektor Njål Slettemark Føsker

  Trosser dystre nyheter

  Tross dystre nyheter forrige uke om at fylkesrådet foreslår å legge ned Skarnes videregående skole fra 2020, velger skolen fortsatt å vise frem bredden og kvaliteten på tilbudet skolen har å by på. 

  — Med den nedleggingstrusselen vi lever i nå er det viktig at vi både framstår attraktive for ungdommen i Odalen, og at lokalmiljøet vet hva vi driver med, sier Føsker. 

  Under kvelden kan fremmøtte få et innblikk i hva skolen holder på med til daglig, og få informasjon om de forskjellige utdanningsprogrammene. Det blir åpent verksted, julemarked, konsert med musikklinja og Nord-Odal skolekorps samt bokbad, kafé og masse aktiviteter for barn og voksne.

  Alle salgsinntekter fra denne kvelden går til skolens bistandsprosjekt hos SOS Barnebyer. 

  Åpen skole og bistandskveld holder på fra kl. 18:00 – 21:00.

  KAFFE OG KAKER: I kantina blir det kafé med salg av kaffe og kaker. Inntektene går skolens bistandsprosjekt hos SOS Barnebyer. ARKIVFOTO: Lars Herud MUSIKK: Elever fra musikklinja vil holde konsert under kvelden sammen med Nord-Odal skolekorps. ARKIVFOTO: Egill Juvkam