Odalsportalen – Odøling og verdensborger

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Ja, du leste riktig.

  Tidligere i dag twitret Hollywood-stjernen Russell Crowe til sine 2,23 millioner Twitter-følgere at han endelig har funnet ut hvor sine norske forfedre stammer fra; Nord-Odal. 

  «Endelig har jeg svaret på min norske familietilknytning, de var fra Nord-Odal, kom til NZ 1873», skriver Crowe på sin Twitter-konto.

  — Han skal være hjertelig velkommen

  Ordet om den Oscar-vinnende nord-odølingen har spredd seg raskt etter at VG publiserte saken først. Til avisen sier ordfører Lise Selnes at Crowe er hjertelig velkommen til bygda om han skulle ønske å besøke forfedrene sitt hjemsted. 

  – Ja, han skal være hjertelig velkommen hit, så skal vi virkelig vise han hvor han kommer fra!

  Crowe sine forfedre utvandret fra Nord-Odal til New Zealand, noe flere nord-odølinger gjorde mot slutten av 1800-tallet. 

  – Det var armod og fattigdom her som i andre steder av landet, og de hadde vel hørt at det kunne være bedre både i Amerika og lenger unna. Det er utrolig morsomt at han sjøl har drevet slektsforskning og funnet ut av dette her, sier Selnes til VG. 

  Skuespilleren, filmprodusenten og musikeren Russell Crowe vant Oscar for beste mannlige hovedrolle for rollen som Maximus Decimus Meridius i filmen «Gladiator» i 2000. Året etter tok han hjem både en Golden Globe og BAFTA for rollen som John Forbes Nash jr. i filmen «Et vakkert sinn.» 

  TWITTERBESKJED: Den Oscar vinnende Hollywood-stjernen twitret lørdag til sine 2,23 millioner følgere at han har forfedre fra Nord-Odal.