Odalsportalen – «Jul i Nord-Odal» er i salg

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Nå lanseres den 27. utgaven av det populære tidsskriftet. — Vi er i år spesielt glade for å kunne presentere to unge bidragsytere. Victoria Nor og Sarah Mellemløkken Haugen har skrevet hver sin novelle. Vi håper at flere av bygdas ungdommer setter seg ved tastaturet og lar skrivelyst og fantasi utfolde seg, sier Gunnar Nygård på vegne av redaksjonen.

  Fra innholdsfortegnelsen, med hele 26 bidrag, trekker Nygård ellers fram Øyvind Krogsruds artikkel om Leif Saugnes. Den nå 90 år gamle størjebygdingen trosset lese- og skrivevansker i ungdommen og dro til hovedstaden hvor han etter hvert gjorde stor suksess som kjøpmann. Han er fortsatt en svært aktiv person.

  Hans Otto Glomsås har bidratt med en artikkel i forbindelse med Odal Sparebanks 140-årsjubileum i 2017, og han har også skrevet om nordodølinger i Seattle, USA. Øvrige eksterne skribenter i årets utgave er Halvor Haukerud, Ole Kristian Såheim og Edel Rudshaug Sæther.

   

  Variert innhold

  Marit Nybakk er inne i sitt siste stortingsår. Hun portretteres etter over 30 år som folkets representant på Løvebakken. Ingegerd Tronbøl fortsetter sin serie med fløterhistorie, denne gang om Mørkå-vassdraget.

  Redaksjonen synes også det er artig å kunne omtale en katalog over registrerte biler i Glåmdal i 1962. Ut fra denne har Asgeir Østli laget en oversikt over alle biler som var eid av nordodølinger dette året. Denne oversikten, sammen med bilder av noen av bilene, finner du på nettsidene til Nordre Odalen Kulturminnelag.

  Jon Utheim har tradisjonen tro hatt ansvaret for forside-illustrasjonen, mens Rune Nor har bidratt med tegninger.

  Årets redaksjon har foruten Gunnar Nygård bestått av Ola Erik Tangen, Hans Ludvig Fredheim, Bengt Ringvold, Ingegerd Tronbøl, Bjørn O. Andersen, Asgeir Østli og Steinar Bjørnstad. De benytter anledningen til å takke alle annonsørene for uvurderlig støtte. Inntektene av salget går som i alle tidligere år til idretts- og kulturminnearbeid i Nord-Odal.

  Heftet koster 100 kroner, og er i salg i de faste utsalgsstedene i Nord-Odal. I Sør-Odal er heftet å få kjøpt i Odal Sparebank og Notabene bokhandel i Parken på Skarnes. Utabygdsboende kan bestille Jul i Nord-Odal og kulturminnelagets bøker på www.kulturminnelaget.no.

   

    BILREGISTER: I årets «Jul i Nord-Odal» er det laget en oversikt over alle biler som var registrert i Nord-Odal pr. 1.mai 1962. FOTO: Nordre Odalen Kulturminnelag