Odalsportalen – Åpner grinda på mandag

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Anno Museer sin egen sæterperle Skålbergsætra åpner grinda til helga.

  Det blir ikke ordentlig sommer før Skålbergsætra åpner grinda igjen, og byr på ekte sæterstemning med dyr og budeie. 

  Unike Skålbergsætra holder sommeråpent fra 3. til og med 30. juli. Alle er velkommen fra kl. 12.00 hver dag, og i helgene serveres kaffe og vafler, eller du kan ta med egen matpakke og nyte freden og roen på setervangen. Rømme og smør selges så langt beholdningen rekker.

  8. juli har Bonde- og småbrukarlaget familiedag på setra, og 12. juli er det vandregudstjeneste langs setervegen.

  Odalstunets museumssæter

  Skålbergsætra er Odalstunet sin egen museumssæter i Austvatn. Det restaurerte sæteranlegget er et fint turmål for familien, og bygninger og landskap fremstår slik det var mens det var sæterdrift her frem til ca. 1960. 

  Beliggenhet: Skålbergsætra ligger langt til skogs, med bilveg helt fram. Følg Rv209 til du kommer til en avkjøring skiltet «Østmosætra-Solør» på venstre hånd. Kjør ca. 8 km langs Østmosætervegen (bomavgift), til du kommer til Krokmyra. Fra Krokmyra kan man følge den gamle sætervegen til fots, 1-1,5 times vandring i skogen. Starten av stien er merket fra Krokmyra. Husk kontanter til bomveg og sæterhandel!

  skalbergsaetra 2015 from Mette Haugland on Vimeo.

  HJEMMELAGET RØMME: Skålbergsætra har blitt et populært turmål for mange. Hver lørdag og søndag kan du også få kjøpt med deg hjemmelaget rømme. ARKIVFOTO EN PERLE: Innrammet i høy skog og skigard ligger Skålbergsætra som en lite perle i enden av grusveien opp Østmosætervegen.