Volvocup er et samarbeid mellom skiklubbene i distriktet med et mål for øyet – å skape kortere avstand til skirenn.

Annonse

Grue ski, Granli IL, Magnor UL, Nord-Odal IL ski og alle skiklubbene i Sør-Odal har gått sammen om å tilrettelegge for at barn og unge kan prøve seg på skirenn uten å måtte reise så langt.

– Det er første gang klubbene går sammen om skape en langrennscup og det er spennende!  Sier idrettsrådgiver i Kongsvinger regionen, Ingunn Fossmellem.

– Så fremover nå arrangeres det Volvo cup på Slåstad, Kongsvinger og i Knapper som er åpent for alle mellom 6-14 år, forteller hun entusiastisk.

– Målet med en Volvo cup er å rekruttere yngre skiløpere til å prøve seg på skirenn og ha det gøy! Det er jo det viktigste, sier Ingunn Fossmellem.

Tilrettelegger for lokale skirenn

– Her i distriktet har vi kun Kjellmyrasprinten og Krystallrennet, så skiklubbene i vår region ønsker å samarbeide slik at de yngre også kan få gå skirenn uten nødvendigvis å dra så langt for å prøve seg, påpeker idrettsrådgiveren.

– Dette er et svært positivt folkehelseinitiativ for barn og unge og målet er selvsagt at flere blir med på skirenn, sier Ingunn.

Moro med mange deltakere og ikke minst mange som heier!

Lokale renn

Det blir klassisk både den 9. februar på Trondsbu og den 16. februar på Liermoen. Og
3. mars i Steinbekken i Knapper vil det være fristil/langrenncross.

Distansene varierer etter alder. De yngste fra 6-8 år går inntil 1 km, 9-10 åringene går inntil 2 km og fra 11-14 år går de inntil 3 km. Trimklasse uten tidtaking er for alle aldre.  Første start er kl. 12.00.

Premier til alle

Premier er alltid litt ekstra stas når man er med på slike arrangementer og særlig når man deltar med nummerskilt.

– Alle får premier etter fullført renn i alle klasser.

– Og til de som har deltatt på tre av fire renn får cup-premie, smiler Ingunn og håper så mange som mulig vil delta på cup framover.

Påmelding: volvocup@slastad-il.no 
Startkontingent 50 kr. Per renn. Betaler kontant eller vipps 54 85 52 ved henting av startnummer.