Prosjekttegningene for det framtidsrettede spa og konferansehotellet Slobrua 2025 ligger nå klare og byggeprosessen vil starte allerede til høsten.

Annonse

— Dette er virkelig en drøm som går i oppfyllelse, sier hotellsjef, Tina Nguyen Barkbu, som har drevet Slobrua drøyt syv måneder.

— I løpet av første driftsår har hotellsjefen, sammen med daglig leder Ulf Ingen Vien og representant for Slomarka Eiendom, Hans Otto Veflen sett på mulighetene for å utvide og har sammen jobbet fram prosjekt Nye Slobrua 2025.

Vil sette Slobrua på kartet

— Vi er svært fornøyd med driften av Slobrua så langt og vi gleder oss veldig til nye Slobrua står klart i 2025, sier Veflen.

— Dette vil virkelig sette Slobrua på kartet, uavhengig av hvor veien går, smiler han.

En drøm som går i oppfyllelse for hotellsjef, Tina Nguyen Barkbu og restaurantsjef, Ulf Ingen Vien.

Skal stå ferdig i 2025

Et flunkende nytt konferansesenter med tilknyttet konserthall, utvidet restaurant og hotell med spa-avdeling skal stå ferdig sommeren 2025.

— Det er viktig for oss å skreddersy løsninger for våre gjester og som en del av konferansesatsningen bygges det i tilknytning til konferansesenteret en konserthall som kan ta over 3000 personer, forteller daglig leder.

Slobrua har lange tradisjoner innen konserter og arrangement og har hatt besøk av utallige norske artister opp gjennom årene, nå ønsker de å kunne invitere internasjonale kjente navn.

— For å kunne ta i mot større artister til både konserter og underholdning bygger vi stort og legger til rette for helikopterlanding på taket, sier Vien .

Hendelse, Telefonen, Smartphone, Mobiltelefon, Konsert

Vien har vært pådriveren for utvidet frokostsal og restaurant som er helt avgjørende for å åpne opp for både større konferanser og i takt med økt overnattingskapasitet.

— Er du spa-gjest eller deltar på en konferanse er god atmosfære og matopplevelsen en av nøkkelfaktorene under oppholdet, så at vi bygger ut restauranten med glassvinduer og glasstak, vil gi gjestene en helt unik opplevelse, påpeker han og gleder seg til store, kulinariske begivenheter.

Restaurant, Briller, Drikke, Lichtspiel, Vinglass

— Reiselivet og hotellnæringen er en voksende næring som har potensial til å skape arbeidsplasser i en tid der andre næringer nedbemanner, så vi satser, påpeker hotellsjefen.

Utvider til 100 rom, 20 suiter og spa-avdeling

Slobrua bygger ut, både påbygg på rigg og hotell, og utvider fra eksisterende 44 rom til 120 rom.

— Etter en intens dag på konferanse er det deilig å trekke seg tilbake og puste ut. Eller er du spagjest og skal nyte helgen hos oss med kjæresten, venner eller familie, så kan du velge mellom lune, hjemmekoselige rom, og stilrene og elegante suiter, sier Barkbu mens hun peker på tegningene hvor rommene skal være.

Hotellrom, Bed, Puter, Rommet, Hotel, Soverom, Lampe

I spa-avdelingen vil du få tilgang til spa- og badehus som er fylt opp med badstuer, dampbad og bassenger hvor du virkelig kan unne deg selv litt luksus.

Spa, Massasje, Slappe Av, Salon, Massasje Spa, Helse

— Vi vil arrangere en rekke spennende badsturitualer og spa-aktiviteter for en enda bedre spa- og velværeopplevelse hos oss, forklarer Barkbu.

Ordføreren applauderer storsatsingen

Regjeringens perspektivmelding viser at Norge trenger en million nye jobber innen 2060. Innen overnatting og servering har sysselsettingen vokst med 30 prosent de siste 10 årene. I 2016 og 2017 var overnatting og servering, sammen med bygg og anlegg, de to næringene med høyest vekst i sysselsettingen.
Og satsingen Slobrua gjør nå er en viktig prioritering for framtida.

Ordfører i Sør-Odal, Knut Hvithammer, gratulerer Slobrua med prosjektet og applauderer framtidssanstingen og utviklingsmulighetene dette vil gi kommunen.

— Slobrua er et landemerke i Norge, ikke bare som sted, det er også et landemerke for mange her i bygda, sa Hvithammer under gjenåpningen i 2018.

— Med disse utbyggingsplanene vil dette med sikkerhet sette Slobrua på kartet, sier han og legger til at dette en viktig og bærekraftig satsing som vil skape enda flere arbeidsplasser i Sør-Odal.

Først i regionen på Grønn konferanse

—Vi har lagt stor vekt på grønn tankegang og bærekraftige løsninger, uttaler Veflen.

—Slobrua er et Miljøfyrtårn! Det handler om å forvalte ressursene på en ansvarlig måte og Slobrua vil være det første hotellet i Kongsvinger regionen som kan tilby Grønn konferanse, deler han.

— Reiselivet og hotellnæringen er en voksende næring som har potensial til å skape arbeidsplasser i en tid der andre næringer nedbemanner. I NHOs kompetansebarometer svarer 15 prosent av serveringsbedriftene i innlandet at de planlegger å ansette flere i løpet av de neste fem årene og vi vil være en av dem, stråler Vien.

 

Har du eventuelle spørsmål, send e-post til prosjekt2025@slobrua.no eller kontakt daglig leder, Ulf Ingen Vien på 90 77 71 87.