Stilte opp for Morodalsfestivalen
MORO: Disse var noen av dem som var med på dugnad til Morodalsfestivalen som arrangeres i juni, og det var moro. Dugnaden ble organisert av Kristin Bengtson som er styremedlem og scenograf i Teater Innlandet. FOTO: Morodalsfestivalen
Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen
5.trinn ved Sand Sentralskole, Nord-Odal Arbeid- og Opplæringssenter og vekstbedriften As Nipro Nord-Odal, rullet opp ermene for et kreativt samarbeid.
Morodalsfestivalen er ikke bare musikk, men en festival med mening om å blant annet å skape bredde, nytteverdi og inkludering. Nettopp det ble det da festivalen inviterte til dugnad fredag 8. mai.
Hit kom it kom elever fra 5. trinn ved Sand Sentralskole og folk fra Nord-Odal Arbeid- og Opplæringssenter (NOAO) og vekstbedriften As Nipro Nord-Odal – som alle lagde kunst til festivalområdet.
Det ble en suksess, forteller styreleder Kjell Grinden.
– Jeg syns det er aldeles suverent at nordodølinger i alle aldre bryr seg om Morodalsfestivalen, og at de stiller opp for å gjøre den flottest mulig. En elev sa at den ville være med til neste år også, så alt i alt ble det et veldig kreativt og inkluderende samarbeid, sier Grinden fornøyd.
- Se bildene
Festivaldeltakere fra 5 til 95 år
Siden 2009 har festivalen i Nord-Odal blitt arrangert, som en inkluderende musikkfestival for utviklingshemmede og alle som liker musikk og moro. På årets program står ikke bare unge sangtalenter, men også store norske politikere.
Festivalen fredag 12.-13. juni har har hatt festivaldeltakere helt fra fem til 95 år fra 13 fylker i Norge og fra Sverige, Nederland, Spania og i år også England. Grinden i festivalstyret forteller at festivalen blir mer og mer populær.
– Det har vært et stadig økende antall festivaldeltakere, og det gleder oss. Vi når ut med vårt inkluderende budskap og vi bidrar til holdningsendring. Morodalsfestivalen når folk som mye annet holdningsskapende arbeid ikke når. Vi når ikke bare «menigheten», som allerede er opptatt av saken.