Odalsportalen – Hun kjemper om å bli Miss Universe Norway

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Martine Rødseth fra Nord-Odal konkurrerer i stor skjønnhetskonkurranse.

  23-åringen fra Sand i Nord-Odal gir seg ikke. I fjor kom hun gjennom nåløyet og tok tredjeplassen i den norske Miss Universe-finalen.

  – Det var veldig artig og lærerikt, og jeg lærte også veldig mye om meg selv. Målsetningen var å komme blant topp fem, så det at jeg kom så høyt var motivasjon nok til å prøve igjen. Man skal gjøre det man har lyst til – ikke sitte å angre på at man ikke prøvde igjen, sier Martine Rødseth.

  Nå venter hun igjen tøff konkurranse, og er videre blant 50 andre semifinalister. 

  På vårparten kan hun være blant nærmere 15 kvinner som blir plukket ut til den norske finalen.

  – Mange har sagt til meg etter konkurransen i fjor at det er bare noe man gjør en gang i livet, men jeg har tenkt mye. Det er ingen selvfølge at jeg går direkte videre til finalen, men jeg skal bruke den kunnskapen jeg lærte i fjor, og jobbe hardt for å prøve å nå helt til topps i år, sier Rødseth bestemt.

  Vil representere Nord-Odal

  Martine Rødseth er født og oppvokst på Sand, og bor nå i Oslo hvor hun jobber som resepsjonist på et hotell. Tidligere har hun jobbet som flyvertinne og har jobbet fire år som reiseleder i Bulgaria, Thailand, Spania og Egypt.

  Til tross for hard konkurranse, innrømmer hun at drømmen er å få tittelen «Miss Universe Norway».

  – Jeg er veldig stolt av å være fra Nord-Odal og jeg snakker veldig mye om Odalen. Så hvis jeg vinner er det en stor drøm som går i oppfyllelse – både det å få representere Nord-Odal og Norge i den internasjonale finalen. Jeg er veldig spent.


  Den internasjonale skjønnhetskonkurransen arrangeres av Miss Universe Organization som ble grunnlagt i 1952 i California. Senere overtok investorgiganten Donald Trump sammen med TV-selskapet NBC, og de tv-overførte sendingene har i dag over 11 milliarder seere verden over.

  Historiens eneste norske vinner av konkurransen, er Mona Grudt som vant for 25 år siden, i 1991.

  Les mer om Martine på Facebook

  Relevante lenker

  PÅ TREDJEPLASS: Her er 23-åringen under den norske Miss Universe-finalen i Kragerø i 2014. Blant 13 finalister tok hun tredjeplassen. FOTO: Natalia Pipkina