Odalsportalen – Skøytefestival på Dølisjøen

  Annonse

  Tekst: Thea Haukerud


  Til helga blir det igjen skøyteglede på Dølisjøen og det fjerde Amundløpet går av stabelen.

  Lørdag 20.januar klokken 13.00 er det igjen klart for Amundløpetpå Slåstad i Sør-Odal, et skøyteløp som er oppkalt etter bygdas store sønnAmund Sjøbrend, som bleverdensmeter på skøyter i 1981 og én av de fire S-ene påskøytelandslaget på 70-tallet.

  – Amundløpet de siste årene har vært en storsuksess og vi håper på det samme i år. Mange har meldt seg på, men det er plasstil fler! Det har vært vekslende vær de siste årene, men i år er værgudenevirkelig med oss, med skikkelig vinter og isen har blitt veldig bra og sikker,så dette ser positivt ut, forteller dagligleder i Slåstad idrettslagog initiativtaker Erland Nordsetmoen. Og det er med stor entusiasme han også forteller at de fire S’ene, Stenshjemmet, Sjøbrend, Stensen og Storholt er tilstede og kaster glans over arrangementet!

   

  LES OGSÅ: Amund på Amundløpet: – Jeg blir rørt

  Skøyteglede!

  – Løpet skal fremme skøyteglede for alle uansett alder og fysiskform!

  Det vil finnes distanser på 5, 10, 20 og helt opp til 50 kilometer, etsåkalt langløp som er for både unge og voksne aktive og for trimklasser. De minste kan gå fra 250 til 1000 meter på en egen rundebane med lokal tidtaking og kan sette ny personlig rekord! Kom og prøv kunstløptriks! Kunstløpklubbener på plass og har mye flotte triks å lære bort, så her blir det skøytegledefor alle sier Nordsetmoen.

   

  Aktiviter for alle

  Forbarna forteller Nordsetmoen at det er stelt i stand en flott lekeplass,gammeldags karusell og masse aktiviteter hele dagen. Han kan også røpe at OleEdvard Gjerstadberget har laget en kjempe artig is-sklie, så her blir moro forunga!

  – Du trenger ikke gå løp eller ha på deg skøyter for å ha det artigdenne lørdagen, ta med deg sparken eller ta beina fatt og bli med å lageheiarop! Og vil du varme deg og handle i kafeen tar du turen inn i den oppvarmede langhuslavvo ved Slåstadhella hvor det vil være godt ogvarmt og med god stemning. Isfestivalenstiller med bålpanner ute på isen og oppfordrer publikum til å bli med på åheie og lage skikkelig stemning, smiler Nordsetmoen.

   

  ‘’Aftersjess’’ i Lavvo’n

  Etter langløpet blir det premieutdeling og isdansoppvisning, sangopptreden med Mina og Fredrik Amadeus, to flotte stemmer fraOdalen, lysshow og fyrverkeri!

  Klokken 18.30 kommer et høydepunkt som mange ser fram til; de fireS’ene intervjues, så det blir nok mange gode historier. 19.30 er det forrykendeshow med Nils O. står opp me’a Anita å’n Øyvind og kvelden avsluttes medSjessePub og musikk fra DJ.

  LES OGSÅ: «Amund,Amund, Amund»

  Etidrettsarrangement på dugnad

  Bak Amundløpet ligger mange, mange timer med stor dugnadsåndfra rundt 60 frivillige fra grendefolk og medlemmer i Slåstadidrettslag  , en stor takk til dem alle, vi hadde ikke greid ålage et slikt idrettsarrangement uten dem. Et stort takk rettes også tilalle sponsorene som bidrar til at arrangementet nå står klart til lørdag.

  Vi gleder oss, sier Erland, primus motor i Slåstad IL. – Velkommentil folkefest!