Odalsportalen – Vårsangkveld med Storsjøkoret

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Storsjøkoret hadde valgt et knippe kjente og kjære sanger da de sang inn våren i Mo kirke 14. april.

  Storsjøkoret hadde valgt et knippe kjente og kjære sanger når de, sammen med Mo menighet åpnet dørene i Mo kirke for sin vårkonsert tidligere denne uken. Nærmere 60 sangglade fra Odalen og Kongsvinger kom for å høre og synge med på vårsangene.

  Korets egen leder, Sverre Aandstad fremførte vakkert diktet «Vårvise» av Einar Skjæråsen, og sopran Mildrid Føsker var solist under «Vårsøg» og «Våren.»

  — Noe var forresten helt nytt for mine ører, men vakkert var det, forteller en av kveldens gjester Kathe Yvonn Seigerud. Det var veldig koselig å høre at publikum kunne synge også. En flott uhøytidelig stund, satt sammen på en fin måte. Vi fikk servert nydelige kaker og god kaffe, og jammen fikk vi skravlet litt også. Dette kan absolutt gjentas.

  Den gamle «fløttardagen»

  Fra gammel av er 14.april også kjent som «fløttardagen:» sommerens første arbeidsdag. Dette var dagen i gamle bondesamfunn hvor gårdsarbeider, tjenestefolk m.fl kunne slutte i arbeidet eller bytte arbeidsplass.

  Kveldens konferansier, Anniken Urianstad leste diktet «Fløttardag av Alf Prøysen.» Samtidig påkte hun at det er mennesker i dag som ufrivillige rives opp fra hjem og arbeid som kommer til vårt land og søker trygghet. Hun oppfordret også de som har litt tid til overs i hverdagn og ønsker å hjelpe til å hjelpe så ta kontakt med henne. Små ting som bare å lese sammen og forstå avisen er verdifull hjelp til de som kommer hit, fortalte hun.

  Storsjøkoret var veldig fornøyd med oppmøtet og det var en god stemning hele kvelden.

  <<Vårvise>>
  De’r linnvær i skogen,
  det pipler tå gren,
  det varmer om hjarte
  og tiner kring sten.
  Kom inn-åt meg jente,
  no er du så pen.
  Det føljer e vise
  med vær og med vind:
  Kom inn-åt meg jente
  med blømkjakan din.
  Det smalar i isen
  det smelter og rinn.
  Det blonker i vatten
  og blinker i tårn.
  En blåveis har vakne,
  i barflekken står’n.
  Kom inn-åt meg jente,
  får no er det vår’n.

  Einar Skjæråsen

  KONFERANSIER: Kveldens konferansier var Anniken Urianstad som bl.a. fremførte diktet «Fløttardag» av Alf Prøysen. FOTO: Gine Hansen EKSTRA HYGGE: Det var en god stemning hele kvelden, og ekstra hyggelig var det med kaffepause hvor praten satt løst blandt gjestene. FOTO: Gine Hansen DIKTOPPLESNING: Storsjøkorets leder, Sverre Aandstad fremførte diktet «Vårvise» av Einar Skjæråsen for anledningen. FOTO: Gine Hansen ALLSANG: Storsjøkoret hadde mange vårsanger å by på, og de fremmøtte kunne stemme i ved hjelp av storskjerm. FOTO: Gine Hansen