Odalsportalen – – Alt er lov på UKM

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Kulturmønstringen i Odalen er rett rundt hjørnet og nå bør du begynne å tenke på hva du vil vise frem, mener Joakim, Henriette og Alexander.

  Etter nyttår starter kulturmønstringene over hele landet, og i januar er turen kommet til Odalen. Fra og med 1. desember kan du melde deg på. 

  Nå bør du begynne å tenke på hva du skal vise frem, mener hodene bak neste års UKM-mønstring.

  – Alt er lov. I fjor var det noen som stilte ut en marsipankake, mens en annen stilte ut en selvsydd kjole. Her er det er bare å slippe kreativiteten løs, sier Henriette Eriksen, kulturrådgiver i Sør-Odal.

  – Mange tror at UKM kun er dans og musikk, men det er det ikke. Vi vil ha alt som kan vises frem på en scene eller i et galleri. Det er presentasjonen som er viktig, legger Joakim Pedersen til. Han er UKM-koordinator for odalskommunene og kulturskolerektor i Nord-Odal.

  Av landets største

  Videre forteller Pedersen at det er mulig å melde seg på til selve produksjonen med for eksempel lys- eller scenerigg. Her får man attest for arbeidet, noe som kan være fint å ha med på CV-en senere i livet, opplyser Pedersen.

  Fra den lokale mønstringen 27. januar sendes totalt fire personer videre til fylkesmønstringen i Os kommune til våren.

  Ungdommens kulturmønstring er en av landets største offentlige satsinger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. Den arrangeres over hele landet, og hver kommune sender kvalifiserte representanter videre til en fylkesfinale. 

  Til slutt avsluttes mønstringen med en landsfinale i Trondheim på vårparten.

  Du må være over ti år for å delta, men kun de over 13 år sendes til fylkesmønstringen. Øvre aldersgrense er 20 år.

  Påmeldingsskjema finner du på UKMs nettsider.